Inschrijven voor de peuterspeelzaal

Inschrijven

Als u een speelzaal heeft uitgezocht kunt u uw kind inschrijven voor de peuterspeelzaal. Voor een informatieboekje en algemene informatie kunt u op de peuterspeelzaal van uw keuze terecht. De leidsters zullen u informeren over de gang van zaken op de betreffende zaal. U bent vrij in de keuze van de zaal maar bij sommige zalen is de wachtlijst wat langer. Schrijf uw kind daarom altijd tijdig in. Voor het inschrijven kunt u helemaal onder aan deze pagina op 'inschrijfformulier' klikken dan komt u automatisch op het digitale inschrijfformulier.

Dit inschrijfformulier is verbonden met de klantenservice van SPL die onder andere voor de peuterspeelzalen van de SKV de inschrijvingen en planningen verzorgt met behulp van het programma van KindPlanner. 

Wanneer u het inschrijfformulier heeft ingestuurd, krijgt u een inlogcode voor de KindPlanner app en het ouderportaal van 'KindPlanner'.

U wordt door de klantenservice enkele maanden voor de door u opgegeven startdatum, gebeld om de inschrijving door te nemen. (Ligt de startdatum binnen de termijn van enkele maanden dan wordt u uiteraard al binnen enkele weken gebeld door de klantenservice.)

Mocht de zaal van uw voorkeur niet voldoende plaatsen ter beschikking hebben, dan wordt u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht en u een andere zaal geadviseerd. Plaatsing gebeurt in volgorde van inschrijfdatum. Gaat uw kind de speelzaal weer verlaten? Houdt u dan in de gaten dat uw peuter twee maanden van tevoren weer moet worden uitgeschreven.

Kinderopvangtoeslag

Ouders die een kind hebben bij de peuterspeelzalen van de SKV, kunnen onder bepaalde voorwaarden kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Het gaat over het algemeen om ouders die beide werken, studeren, gezinnen met één ouder of ingeval van co-ouderschap. De voorwaarden kunt u terug vinden op de site van de belastingdienst www.toeslagen.nl

De LRKP nummers die u nodig heeft voor de aanvraag van de Kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst zijn voor elke zaal verschillend. U kunt dus pas toeslag aanvragen als u definitief weet op welke zaal uw kind geplaatst is.

De nummers zijn:

Boschfluiters: 831689274

De Hooiberg en De Boerderij: 252187738

't Kwetternest: 164210386

Olleke Bolleke: 124295137

Pippeloen: 251763602

Speelboom: 152780932

Ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag

Voor ouders die geen recht op kinderopvang toeslag hebben komt de gemeente Voorschoten hen in de vorm van subsidie tegemoet.

Als u geen recht op kinderopvangtoeslag heeft, kunt u voor de subsidie in aanmerking komen maar dan moet u natuurlijk wel kunnen aantonen dat u geen recht op de toeslag heeft en in welke tariefgroep u valt. Hiertoe zal de klantenservice bij u gegevens opvragen. U kunt in het tariefoverzicht zien bij de 'ouderbijdragen en kosten', welk bedrag u per maand gaat betalen. De subsidie is al met dit bedrag verrekend. 

Inschrijfformulier

Als u nieuw bent bij ons en nog niet eerder klant bent geweest, kunt u gebruik maken van het onderstaande inschrijfformulier. U krijgt daarna automatisch een inlogcode.

Naar inschrijfformulier

 

Staat u al bij ons geregistreerd, dan krijgt u op 1 februari 2022 een inlogcode van KindPlanner. Daarmee kunt u gebruik maken van het ouderportaal en gemakkelijk en snel een volgend kind aanmelden of wijzigingen doorgeven. Bent u uw inloggegevens kwijt dan kunt u dat aangeven bij ‘wachtwoord vergeten’.

Naar inlogscherm

 

Voor meer informatie over hoe de app en het ouderportaal werken vind u hieronder de bijbehorende handleidingen:

Handleiding ouderapp KindPlanner

Handleiding ouderportaal KindPlanner

 

 

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...