SKV nieuws

Burgemeester start Nationale voorleesdagen Hooiberg

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Nationale_voorleesdagen_Hooiberg 

Nationale Voorleesdagen 2018

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats met als prentenboek van  het jaar ‘Ssst!De tijger slaapt’.

 

Voorlezen aan kinderen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo wordt hun taalbegrip en fantasie bevorderd en worden kleintjes grote lezers.

 

Ook bij de Hooiberg besteden we aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. We knutselen, praten, lezen en zingen deze weken over het thema ‘Dieren in de dierentuin’.

Bij de start van de Voorleesdagen komt een speciale gast voorlezen in de kring; de burgemeester van Voorschoten  mevr. Bouvy-Koene.

Ook willen we ouders/opa’s en/of oma’s gelegenheid geven mee te kijken, zingen en lezen in onze kring van 11 uur. Wij nodigen u dan ook uit om op een van onderstaande ochtenden, als uw peuter de speelzaal bezoekt, met ons mee te doen.


Vindt u het leuk een prentenboek voor te lezen, bespeelt u een instrument……. laat het ons weten en doe gezellig mee of kom gewoon gezellig meekijken in de kring!


Dit kan op donderdag 25 januari, vrijdag 26 januari en woensdag 31 januari. Graag even van tevoren opgeven. Een intekenlijst hangt in het lokaal van de Hooiberg.

 

Met vriendelijke groet,
Leidsters ‘de Hooiberg’

PS: wist u dat de bibliotheek Voorschoten een hele gezellige peuterboekenafdeling heeft? En dat kinderen t/m 18 jaar gratis lid kunnen worden? Voor verdere info zie site: www.obvw.nl

Nationale_voorleesdagen_Hooiberg_2

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...