SKV nieuws

Nieuwsbrief 3 december 2021 Boerderij

Gepubliceerd op

Logo speelzaal de Boerderij

Lieve kinderen en ouders,

De decembermaand is weer aangebroken, wat een gezellige tijd!

Thema’s  

We zijn na het thema herfst verder gegaan met het thema ‘Beroepen’. Aan de hand van plaatjes, verkleedkleren en liedjes leerden we wat je allemaal kunt worden en wat doe je eigenlijk als je kok, juf, brandweerman, politie, dokter of kapper bent? De kinderen hadden leuke opdrachtjes; leg het juiste voorwerp bij het beroep. De politie kreeg de handboeien, de dokter de spuit, de kok de spatel enz. Heel knap hoe de kinderen dit steeds beter wisten. Op de laatste dag kwam er een vader van de Hooiberg die politieagent is en hij nam een politie auto mee! De kinderen mochten even achter het stuur zitten en we liepen en rondje om de auto. Super gaaf!

pepernotenbowling

Na het thema ‘Beroepen’ zijn we begonnen aan het ‘Sinterklaas’ thema. We hebben zakken, stoomboten, pietenpetten en cadeautjes geknutseld. Het lokaal was ook gezellig versierd en we hebben een pepernotenfabriek gemaakt met de kinderen! Ook hebben we onze schoen gezet en er wat lekkers in gekregen!

 

Boerderij_Schoenen_zettenOp dinsdag 30 november en donderdag 2 december hebben we Sinterklaas gevierd op de groep. Pietengym, kruidnootjes bakken, een muts maken, liedjes zingen, een kleurplaat kleuren en natuurlijk kruidnootjes opeten! De kinderen kregen een Pietendiploma en een leuk cadeau van de Sint! Het was super gezellig.

Het volgende thema wordt ‘Kerst’. Natuurlijk maken we het lokaal weer gezellig en gaan we mooie knutsels maken. Ook besteden we aandacht aan het kerstverhaal.

Samenwerking

Door het oplopende aantal coronagevallen konden de Boerderij en de 3+ groep van Norlandia helaas niet meer samenwerken. Hopelijk kan dit in het nieuwe jaar wel weer! Het groepje is nu wat kleiner, maar zeker niet minder gezellig!

Welkom en dag

Amir is inmiddels bij ons begonnen en zit op zijn plekje! In januari start Lalie.

Mikayla heeft afscheid genomen van ons. Ze is 4 jaar geworden!

Woensdag

Vanaf januari gaat ook de woensdag open op de Boerderij. Mocht u interesse hebben in een extra plekje, dan horen we dat graag. U kunt dan mailen naar administratie@kinderspeelzaalvoorschoten.nl of het doorgeven aan Linda op de groep.

Kerstvakantie

Kersboom_plaatjeVan 25 december t/m 9 januari zijn we gesloten. We wensen iedereen alvast een hele fijne kerstvakantie en veel gezelligheid met elkaar!

Groetjes Linda


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...