SKV nieuws

Nieuwsbrief april

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Start en afscheid Hooiberg

De weken voor de meivakantie nemen wij afscheid van Sarah, Djeslyn, Izarah en Rafael. Zij gaan naar de basisschool. We gaan jullie missen maar wensen jullie veel plezier in de nieuwe klas! In april zijn Aurelia en Jean-Luc bij ons gestart en na de meivakantie beginnen Florian, Djay, Thomas en Eline. In juni start Huzail op de Hooiberg. We wensen jullie een fijne tijd toe op de Hooiberg!

(Puk-)thema

De afgelopen weken hebben we het voorjaar naar binnen gehaald! We hebben mooie voorjaarsbloemen geverfd en gezongen, gelezen en geknutseld over het thema ‘boerderij’. Dit thema kwam letterlijk ‘in huis’, doordat Sandy van de Kinderboerderij Voorschoten op woensdag 4 april op bezoek kwam met 3 kuikentjes, 2 cavia’s en een konijntje. De kinderen vonden het prachtig en de meeste peuters durfden te aaien of zelfs even een diertje vast te houden.

Kinderboerderij 

Ook hebben we met de peuters van dinsdag- en donderdagochtend met veel plezier gezongen en bewogen op de muziek van Lieneke Schotanus van de Mirtetak. We hebben als juffen weer leuke, nieuwe liedjes en beweegspelletjes erbij geleerd. Misschien heeft u het liedje van ‘rikketikketiktik, in het nestje ligt een ei’ al van uw peuter thuis gehoord?!

 

Leuke foto’s van Pasen, Peuterdans en het bezoek van Sandy kunt u terugkijken op de site www.kinderspeelzaalvoorschoten, onder de Hooiberg.

Veel kijkplezier!

 

Nu is het bijna tijd voor de meivakantie en maken we mooie mutsen voor Koningsdag en een kleinigheid voor Moederdag (de mama’s moeten nog wel even geduld hebben……en de peuters ook om het te geven……..).

Nieuwe collega

Zoals u in de brief van Louise Schrijver heeft kunnen lezen, vindt na de meivakantie een kleine wisseling in de bezetting plaats en komt Margriet Siepe op woensdag op de Hooiberg werken.

Koffieochtend 5 juni

Noteer alvast in uw agenda: op dinsdagochtend 5 juni houden wij vanaf 11.15 uur een koffie-ochtend. Alle ouders en peuters van de verschillende ochtenden zijn welkom om met elkaar kennis te maken. De brief met verdere info volgt.

Insmeren tegen de zon

Afgelopen dagen is het al mooi weer geweest en we genieten er met de peuters buiten dan ook heerlijk van. Het is wel belangrijk dat uw peuter beschermd is tegen de zon. Wij vragen u dan ook om de komende weken, bij mooi weer, uw peuter voordat hij/zij naar de Hooiberg komt goed in te smeren. I.v.m. allergieën lijkt het ons verstandig als u dit met uw eigen zonnebrandcrème doet.

Vakantie

Wij zetten nog even de vrije dagen van de komende periode voor u op een rij:

- Meivakantie           27 april – 13 mei

- Pinksteren            19 mei – 21 mei

- Zomervakantie      14 juli – 26 augustus

De speelzaal is op deze dagen gesloten !

 

Met vriendelijke groet,

 

Miranda, Jacqueline, Joyce en Linda

Peuterdans

 

Even voorstellen:

 Oudercommissie_Hooiberg

Wij zijn: Tanja, Sandra en Laura de moeders van Kian, Tim en Charlotte. We zitten in de oudercommissie van “de Hooiberg” om de leidsters te ondersteunen bij allerlei zaken. Dit verschilt van advies uitbrengen over het beleid tot het helpen bij de organisatie van activiteiten voor de kinderen. We hebben een groepsapp voor “de Hooiberg” aangemaakt zodat we makkelijk een grote groep kunnen bereiken. Wilt u ook in deze groepsapp zodat u weet wat er speelt op “de Hooiberg”? Stuur een van ons een bericht en we voegen u toe!

Mocht u andere vragen hebben of ook willen helpen, dan horen we dat graag!

Groetjes, Tanja (0624957784), Sandra (0642275102) en Laura (0611318300)


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...