SKV nieuws

Nieuwsbrief Boerderij juni 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal de Boerderij

NIEUWSBRIEF juni 2022

Lieve kinderen en ouders,

Wat gaat de tijd snel. Het is over paar weken is het alweer zomervakantie!

Thema dieren

De afgelopen weken hebben we veel dieren voorbij zien komen. We begonnen 2 weken met de boerderijdieren. We hebben de dieren bekeken, benoemd en geluisterd welk geluid ze maken. De kinderen konden dat ook heel goed nadoen. Als kers op de taart kwam Sandy van de Kinderboerderij Voorschoten nog langs met een echt konijn, cavia en kuikentjes. De kinderen konden de diertjes aaien en knuffelen. Zo schattig! De laatste 2 weken hebben we aandacht besteed aan de dieren die in de dierentuin wonen. Aan het eind van deze weken hebben we een leuke knutsel gemaakt waar de kinderen de dieren op de juiste plek moesten plakken. Woont een giraf in de dierentuin of op de kinderboerderij?

Voor de zomervakantie werken we aan thema zomer/vakantie.

Insmeren en luiers

Graag willen wij vragen om uw kind in te smeren met zonnebrand bij mooi weer. De zon is krachtig en we spelen met het mooie weer vaak extra buiten.

Boerderij_ZonnetjeWe vinden het fijn als ouders luiers met plakkertjes meegeven zodat de verschoonronde sneller gaat. Bij luierbroekjes moeten de kinderen zich helemaal aan- en uitkleden. Daar gaat veel extra tijd in zitten. Als uw kind bezig is met zindelijkheidstraining dan is een luierbroekje natuurlijk wel prima, graag in overleg met de Pedagogisch medewerkster.

Personeel

Linda Brabander heeft haar opleiding succesvol afgerond en komt op de maandag en woensdag vast op de groep werken. Op de dinsdag en donderdag werkt Marlous van de 3+ groep Norlandia samen met de Boerderij. Marlous start na de zomervakantie bij haar nieuwe baan. We weten nog niet wie de plek van Marlous gaat opvullen. Zodra we van Norlandia horen wie er op de 3+ groep komt werken, laten we dit natuurlijk ook aan jullie weten! We wensen Marlous heel veel plezier bij haar nieuwe uitdaging en bedanken haar voor de fijne samenwerking.

Jullie hebben haar zeker een aantal weken kunnen zien op de Boerderij, Falak is onze stagiaire op de dinsdag en woensdag. Ze blijft gezellig bij ons tot de zomervakantie. Daarna zal zij haar stage ergens anders vervolgen.

Vakanties

Zomervakantie: Maandag 11 juli t/m vrijdag 19 aug

Herfstvakantie: Maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober

De Boerderij is gesloten tijdens de vakantie.

Afscheid

Voor de vakantie nemen we afscheid van Amir, Radin en Sophia. Zij gaan naar school. Ook Jace gaat weg bij ons. Hij gaat verhuizen. Lieve kinderen, we gaan jullie missen. Veel plezier op jullie nieuwe plekje! Welkom Na de zomervakantie verwelkomen we Zeno, Anabia en Fenna. Jullie vinden vast snel jullie plekje bij ons op de Boerderij.

Boerderij_Fijne_vakantie

Groetjes Linda en Lind


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...