SKV nieuws

Nieuwsbrief Boerderij Oktober

Gepubliceerd op

Logo speelzaal de Boerderij

Lieve kinderen en ouders,

We zijn alweer een paar weken onderweg en wat zit iedereen weer lekker in het ritme! Sinds de herfstvakantie is de dinsdag ook geopend op de Boerderij. We hebben veel nieuwe kindjes erbij en wat doen ze het goed!

Welkom nieuwe kindjes:

Radin, Aleen, Joe, Jace, Siem, Mohamed en Lev zijn inmiddels begonnen bij ons. Sommige kinderen moesten even wennen maar gelukkig hebben bijna alle kinderen hun plekje helemaal gevonden op de Boerderij. Wat doen ze het knap en wat is het gezellig dat jullie er zijn! 

Anouk en Robin starten binnenkort bij ons, we kijken ernaar uit om jullie te leren kennen!

Thema’s

Meteen na de vakantie zijn we begonnen met het thema ‘Dit ben ik’. We hebben foto’s en plaatjes van delen van ons lijf die we laten zien aan de kinderen. De kinderen wijzen bijvoorbeeld de schouders bij zichzelf en bij elkaar aan. Hoeveel schouders hebben we? En wat kun je met je schouders? En je wenkbrauwen; waar zitten die en ze bewegen als je emotie veranderd! Met behulp van de Puk plaatjes en door goed naar elkaar te kijken als we blij, boos, verdrietig en verbaasd zijn hebben we deze emoties extra benadrukt. Natuurlijk zingen we ook liedjes en een van de favoriete liedjes is toch wel ‘de kindjes zijn verdwenen’. Bij dat liedje gaan alle kinderen zich verstoppen en komen ze tevoorschijn zodra we zingen ‘tada daar zijn ze weer’. Het is zo leuk om te zien en de kinderen weten precies hoe het werkt! Op youtube kunt u zoeken naar het liedje ‘Ik ben ik’ van mini disco. Deze hebben we heel vaak gezongen en de kinderen kennen hem al heel goed! Misschien leuk om thuis eens op te zetten.

Vanaf 6 oktober gaan we werken aan het thema ‘beroepen’. Dit komt overeen met de kinderboekenweek. We zijn benieuwd welke beroepen de kinderen al kennen en wie zich gaat verkleden als kok, politie, brandweer, dokter enz.

Boerderij_eekhoorn

Na de herfstvakantie gaan we beginnen aan het thema ‘herfst’. Mocht u naar het bos gaan en kastanjes, eikeltjes, blaadjes enz hebben verzameld, dan mag uw kind dit zeker meenemen voor op onze herfsttafel!

Peutergym

We hebben 2x bezoek gehad van een sport collega van Norlandia. Hij heeft 45 min lang sportspelletjes gedaan met de kinderen. Zo gingen de kinderen met de ruggen tegen elkaar aan zitten en proberen elkaar omver te duwen. Ook hadden ze een mooie doek die ze in hun hand moesten proppen en dan in de lucht moesten gooien om vervolgens op te vangen. Springen in de hoepel, je blokje gooien in een bak, over de bank je evenwicht bewaren en fietsen in de lucht zijn zomaar wat spellen die voorbij kwamen. De kinderen vonden het geweldig!

Oudercommisie

Onze O.C. bestaat momenteel uit de moeder van Eline, Sandra en de moeder van Dex/Loisa, Myrthe. Fijn dat jullie onze stichting ondersteunen! Want:
De O.C. ondersteunt de leidsters bij de organisatie van diverse activiteiten (We hopen dat dat dit jaar weer kan)

Een belangrijke rol van de O.C. is daarnaast om namens de ouders te participeren in het beleid van de peuterspeelzaal. De commissie heeft het recht om de stichting te adviseren. Door de inbreng van de ouders wordt de kwaliteit van de peuterspeelzaal gewaarborgd en verbeterd.

De oudercommissie behartigt ook de belangen van de peuters (en hun ouders) en vormen een klankbord over allerhande zaken.

Wist u dat:

Puk_hoofd

-        De Boerderij maandag 4 oktober gesloten is i.v.m. Leids ontzet?

-        We iedere morgen het ‘goedemorgen liedje’ zingen?

-        We dat doen zodat iedereen elkaar goed leert kennen en elkaar missen als er iemand niet is?

-        Als we zingen ‘de kindjes zijn verdwenen’ de kinderen zich altijd op dezelfde plek verstoppen?

-        En dat Marlous en Linda daar elke keer om moeten lachen?

-        De kinderen het al goed kunnen uitleggen wat verbaasd is?

-        En dat dat super knap is!

-        De herfstvakantie 16 t/m 24 oktober is en de Boerderij dan gesloten is?

-        De looproute om uw kind te brengen naar de Boerderij veranderd is?

Zeg maar dag met je handje:

ZwaaihandjesDag lieve Ifran en Seah en Julian veel plezier op school. We gaan jullie missen!

Myrte en Mikayla nemen afscheid in november. Zij gaan dan naar school.

 

 

Vriendelijke groetjes,

Marlous en Linda


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...