SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters april 2023

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten
 

Thema Nationale Voorleesdagen

Het boek “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” stond centraal bij dit thema.

Onze teamleider Louise en Miriam van de bibliotheek hebben het boek voorgelezen.

Foto’s hiervan zijn terug te vinden op de website van de SPL bij onderdeel de Boschfluiters.

Boschfluiters_thema_Maximilian

Thema 'emoties'

Bij het thema emoties hebben we de emoties uitgebreid besproken en vragen gesteld, wanneer ben je boos, verdrietig, bang of blij. De peuters vertelden ons in “geuren en kleuren” hoe ze een bepaalde emotie hadden beleefd!

Boschfluiters_thema_emoties

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema Pasen/voorjaar

We hebben paasmandjes versierd en samen met de peuters eitjes gezocht op het plein. Natuurlijk hebben we ook leuke liedjes gezongen over Pasen en boekjes voorgelezen. De foto’s hiervan zijn terug te vinden op de website.

 

Momenteel zijn we bezig met thema voorjaar en hebben het o.a. over jonge boerderijdieren en hoe ze heten. Ook hebben we met de peuters Lathyrus gezaaid en de plantjes staan inmiddels al buiten in een pot! In de tuin van de Boschfluiters kunnen de peuters al mooie voorjaarsbloemen bewonderen en de perenboom heeft al bloesem!

Boschfluiters_fruitboom Boschfluiters_moestuin Boschfluiters_tuinkastje

Inloopochtend

We proberen alle ouders een keer de gelegenheid te geven om even bij de groep te kijken, de vorige keer waren dit de ouders van de donderdag- en de vrijdaggroep. Dit keer stellen we de ouders van de dinsdag groep in de gelegenheid om even te komen kijken.

Op dinsdag 9 mei bent u welkom op de groep van 8.15 uur tot 09.15 uur. Op deze ochtend  heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de andere ouders, of eventuele vragen te stellen aan de juffen over uw kind.

Bezoek van de fotograaf

De fotograaf komt woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni, onder zaaltijd, u hoeft hier als ouder niet bij aanwezig te zijn. Ouders van peuters die niet op deze dagen de speelzaal bezoeken, kunnen op vrijdag 2 juni voor een uurtje instromen, neem hiervoor even contact met ons op!

Praatpret

In de vorige nieuwsbrief hebben wij hier nadere uitleg over gegeven. Voor de ouders die dit gemist hebben, nog even een korte uitleg. 

Praatpret is een programma met allerlei activiteiten die ouders samen met hun kind kunnen doen waarbij verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd, met name de taalontwikkeling. Het samen doen en plezier beleven aan de activiteiten staat voorop!  

Er zijn inmiddels een aantal ouders die hier gebruik van maken. Graag krijgen we een terugkoppeling als de werkbladen uitgevoerd zijn, door even met het mapje bij ons langs te komen. We horen dan graag wat jullie er van vonden en de peuters kunnen nog een sticker krijgen op elk werkblad! 

Als we met een nieuw thema beginnen, krijgt de ouder weer nieuwe werkbladen, als daar interesse voor is. 

Als wij denken dat het programma voor uw kind geschikt is, hoort u dat van ons.

Programma 'Bereslim'

Bereslim is een aanbod van digitale prentenbroeken om samen met u kind te lezen. Het gaat om bekende prentenboeken die wij ook bij de peuterspeelzaal voorlezen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat het voorlezen van de digitale prentenboeken een positieve invloed heeft op de taalontwikkeling. Maar dit werkt alleen als u samen met uw kind het boekje bekijkt en eventueel ook de vragen bij het boekje doorneemt, of zelf vragen aan uw kind stelt, om het eenvoudiger te maken. 

Ook van dit programma maken een aantal ouders gebruik. Het is de bedoeling dat u zelf aangeeft (kan via whatsapp) als u nieuwe digitale prentenboeken wil en als eventuele oudere boeken uit het bestand verwijderd kunnen worden. Ook horen we graag of het boekje aansluit bij de ontwikkeling van uw kind: is het te moeilijk of te makkelijk, laat het ons weten!

Huishoudelijke mededelngen

  • Als u kind een luier draagt, graag een voorraadje leggen in de bakjes in verschoonruimte (en niet in rugtas).
  • Als uw kind bezig is met zindelijkheidstraining graag een luierbroekje aan en als reserveluiers graag gewone luiers (dan hoeven we het kind niet helemaal uit te kleden..).
  • Kinderen die al gewend zijn bij de Boschfluiters graag brengen tot de deur van het lokaal, Wij nemen uw kind graag van u over. Hierdoor blijft de rust op de groep voor de kinderen de pas begonnen zijn  of moeite hebben met afscheid nemen gewaarborgd.

Vakantieperiodes

Ter herinnering nog even de vakantieperiodes voor 2023 

  • Koningsdag woensdag 27 april 2023 (valt in meivakantie)
  • Meivakantie zaterdag 22 april 2023 t/m vrijdag 5 mei 2023
  • Hemelvaart donderdag 18 mei 2023
  • Pinksteren zondag 28 mei 2023 t/m maandag 29 mei 2023
  • Zomervakantie zaterdag 8 juli 2023 t/m vrijdag 18 augustus 2023
  • Studiedag Vrijdag 19 mei 2023

 

Wij wensen jullie een stralende meivakantie!

Groetjes van Monique en Linda

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...