SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters februari 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten

 

In de week van 26 januari jl. hebben we aandacht besteed aan de “ Nationale Voorleesdagen.” Miriam Buurmans van de bibliotheek Voorschoten is 2 keer langs geweest en heeft het boek “ en nu lekker slapen Sam” voorgelezen. Ze maakte hierbij gebruik van een “kamishiba”(vertelkastje), de peuters vonden het erg leuk! Ook hebben de peuters beren geknutseld.

Boschfluiters_Nat.Voorleesdagen_2022

Thema 'gezonde voeding en bewegen'

Afgelopen periode hebben we gewerkt met het thema “gezonde voeding en bewegen”. De peuters hebben boodschappentassen geplakt met gezonde voeding en een lekkere boterham geknutseld. In de kring hebben we gesproken over gezonde voeding, groente en fruit (en wat is het verschil..?). Maar ook geproefd (o.a. paprika,  tomaatjes, rijstwafels, crackers). In de poppenhoek hadden we een groente- en fruitwinkel waar veel mee gespeeld is!

We sluiten het thema af met leuke bewegingsspelletjes en in de week na de voorjaarsvakantie komt gymnastiekvereniging “Slank en Kwiek” 2 keer langs om een proefles te geven (dit is uitgesteld vanwege ziekte van docente..).

Boschfluiters_thema_gezonde_voedingBoschfluiters_Nat.Voorleesdagen_2022_themakast 

 Thema 'muziek'

In de week van 15 maart starten we met het thema “ muziek”

Als u een instrument bespeelt en dit met de peuters wilt delen, bent u van harte uitgenodigd om dit tijdens de kring aan de peuters te laten horen!

 

Meekijken ouders bij het kringmoment

Bij het thema “muziek” krijgt u als ouder de gelegenheid om weer een keer mee te kijken bij de kring en kunnen we wat meer vertellen wat we met het thema doen.

Wilt u hiervan gebruik maken, meldt dit dan even bij de leidsters, dan maken wij een afspraak, wanneer u mee kunt kijken. Mochten zich veel ouders aanmelden, dan hebben de ouders die nog niet meegekeken hebben in de kring voorrang.

Halen en brengen van de peuters

Nu de Coronaregels per volgende week vrijdag 25 februari nog verder versoepelen, gaan wij ons breng- en haalbeleid op een paar punten wijzigen:

 

-      u kunt uw peuter nog steeds zelf in het halletje aan ons overdragen, dit werkt voor ons erg prettig en geeft veel rust in de groep als ouders niet de zaal in komen

-      in principe hanteren we geen anderhalve regel meer in het halletje, dus meerdere ouders mogen tegelijk in het halletje zijn, maar graag begrip voor ouders die nog wel graag de afstand willen houden…

-      als we aan het buitenspelen zijn , mag u het plein op komen om uw peuter op te halen

-      als we aan het einde van ochtend binnen zijn (bij slecht weer), dragen we uw peuter in het halletje weer aan u over.

Huishoudelijke mededelingen/verzoeken

-      Bij het Kindportaal kunt u ook een foto van uw peuter toevoegen. Wij vinden dit erg leuk als u dit doet! De peuters helpen vaak met de presentielijst en kunnen dan de peuters herkennen aan de foto.

-      Graag even melden bij de leidsters als er een Coronabesmetting is in uw gezin.

-      We zijn op zoek naar een handige ouder die voor ons een aantal stellingen voor de schuur wil afbreken en nieuwe stellingen in elkaar wil zetten.

-      Verzoek om uw peuter op tijd brengen (van 08.15 uur tot uiterlijk 09.00 uur) en te halen (tussen 11.45 en 12.15 uur).

-      Alleen rugzakken meegeven als dit echt nodig is (b.v extra verschoning), luiers kunt u gelijk in luierbakje in verschoonruimte doen.

-      Bij ophalen, graag uw peuter even fietsje bij de schuur laten zetten en werkjes uit het halletje meenemen.

-      Dagelijks even controleren of er voldoende luiers in bakje van uw peuter in verschoonruimte zijn.

De voorjaarsvakantie is van zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart.

 

Groetjes van Monique en Linda

 

 

 

 

 

 

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...