SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters januari 2023

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten

Nieuwsbrief januari 2023 

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 25 januari t/m vrijdag 3 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. Omdat voorlezen leuk en heel belangrijk is! Het boek “Maximiliaan Modderman”’ staat centraal bij dit thema: hij is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild en vies feest!

Bij de Boschfluiters gaan we uiteraard ook aandacht besteden aan dit boek en speciaal hiervoor komt Miriam Buurmans van de bibliotheek en Louise Schrijver, de manager van SPL Voorschoten langs om dit boek voor te lezen. Verder gaan we knutselen en liedjes zingen over dit thema.

Bijgevoegd ter inspiratie een flyer van “het Voorleesfestival” op 29 januari as. wat door de bibliotheek van Leiden organiseert wordt.

Thema winter

We zijn gestart met thema winter en na de Nationale Voorleesdagen gaan we weer verder met dit thema.

Inloopochtend

Op donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari bent u welkom op de groep van 8.15 uur tot 09.15 uur. Op deze ochtend heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de andere ouders, of eventuele vragen te stellen aan de juffen over uw kind.

Verder bieden wij 2de hands speelgoed te koop aan, van de opbrengst hiervan kopen wij nieuw speelgoed voor de peuters.

Mogelijk is de wijkverpleegkundige Astrid de Nijs is ook aanwezig voor vragen over uw peuter.

Praatpret

Praatpret is een programma met allerlei activiteiten die ouders samen met hun kind kunnen doen waarbij verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd, met name de taalontwikkeling. Het samen doen en plezier beleven aan de activiteiten staat voorop!

Praatpret bestaat uit themaboekjes met verschillende spelsuggesties, die aansluiten bij de thema’s van de peuterspeelzaal. Het programma is bedoeld voor de peuters die wat extra stimulering in met name de taalontwikkeling kunnen gebruiken. Binnenkort gaan we hier mee starten en ouders hiervoor benaderen en toelichting geven op het programma.

Groetjes van Monique en Linda


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...