SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters maart 2021

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten
Thema "winter en vogels"

In februari zijn we begonnen met het thema “winter” en we hadden allemaal veel inspiratie door het winterse weer met veel sneeuw en later ook ijs.

Later zijn we verdergegaan met het thema “vogels”. We hebben met de peuters voer voor de vogels in de tuin gestrooid en daar ook vogels “gespot”! In de kring hebben we gesproken over de bekende tuin- en watervogels en was erg leuk om te horen dat een aantal peuters de namen al wisten! We hebben liedjes gezongen over vogels, gedanst op vogelliedjes (o.a. de “vogeltjesdans”) en ook boekjes gelezen over dit thema. Het peuterboek “Coco kan het” is zeker een aanrader!

 Boschfluiters_vogelhuisje_raam

Boschfluiters_Themabord_vogelhuisje Boschfluiters_Thema_vogels

Thema "voorjaar en Pasen"

Momenteel werken we met het thema voorjaar. De peuters zijn mooie bloemen aan het plakken en in de kring praten en zingen we over het voorjaar.

Er wordt veel gespeeld met de boerderij met allerlei dieren en leren de peuters hoe een baby- koetje, schaapje, varkentje enz. heet.  In de loop van deze week gaan we ook starten met Paasactiviteiten.

De Vreedzame School

In eerdere nieuwsbrieven hebben wij u geïnformeerd over de aanpak van de cursus Vreedzame School waar de juffen samen met de peuters mee werken. Centraal bij deze aanpak staat de sociaal-emotionele ontwikkeling van de peuters. Zo leren we ze o.a. om op een positieve manier voor zichzelf op te komen en “conflictjes” met elkaar op te lossen.

Ook staat centraal dat peuters ertoe doen en dat we allemaal verschillend mogen zijn.

Kastje_Vreedzaam

We werken dagelijks nog steeds met “het hulpje” van de juf en de peuters vinden dit fantastisch! Emoties worden ook regelmatig aan de hand van emotiekaarten in de kring besproken.

 

Onlangs hebben de juffen weer een trainingsmiddag over de Vreedzame School gehad en dit heeft de peuterspeelzaal nog extra inspiratie opgeleverd.  In april hebben we nog een laatste scholing over dit onderwerp.

Overdracht peuter halletje

We waren zoekende naar de beste manier om in de ochtend uw peuter aan ons over te dragen, rekening houdend met de Corona protocollen en ook de juffen die niet telkens in de kou wilden staan…

De huidige overdracht vanuit het halletje bevalt ons goed! U kunt zelf uw kind helpen met de jas uitdoen en ophangen en luiers mogen ook in de verschoonruimte aangevuld worden. Ook de werkjes in het postbakje van uw kind kunnen worden meegenomen.

Wij blijven in het lokaal en de overdracht vindt bij de tussendeur plaats.

Paasweekend

Van vrijdag 2 april t/m maandag 5 april is de Boschfluiters gesloten i.v.m. Goede Vrijdag en Pasen.

 

We wensen jullie allen een vrolijk en zonnig paasweekend!

Groetjes van Monique en Linda

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...