SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters november

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten

 

 

Thema Herfst

De afgelopen periode hebben we gewerkt met het thema “herfst”.

Boschfluiters_herfsttafel

De peuters hebben een klein herfststukje gemaakt en we hebben in de kring gesproken over wat we in de herfstperiode allemaal in het bos kunnen vinden (kastanjes, eikels, beukennootjes, mos enz.). Ook hebben we liedjes over de herfst gezongen, knutselwerkjes gemaakt en boekjes voorgelezen over het thema.

Boschfluiters_herfststukjes

Vreedzame School

Sinds enige tijd werken de leidsters met de aanpak van de Vreedzame School. Hierover bent u eerder geïnformeerd via onze nieuwsbrief en ook op de website van de SKV kunt u hier meer over lezen.

Centraal bij deze aanpak staat de sociaal-emotionele ontwikkeling van de peuters.

Doel is o.a. om peuters te leren dat ze op een positieve manier met elkaar omgaan, conflicten op een positieve manier met elkaar oplossen, zich verantwoordelijk voelen voor de groep en openstaan voor verschillen tussen mensen. Peuters ervaren dat ze ertoe doen.

In de dagelijkse praktijk passen we bovenstaande toe, door hier in de kring over te praten, boekjes over het thema voor te lezen en het b.v. over emoties te hebben.

Daarnaast hebben we ook dagelijks een “hulpje van de juf”, een peuter die de juf mag ondersteunen met allerlei taakjes (o.a. bekers uitdelen en weer opruimen, koekjes uitdelen en de groepstafel schoonmaken). De meeste peuters vinden dit erg leuk en elke ochtend wordt wel door de peuters gevraagd, wie het hulpje van de juf is!

Boschfluiters_Vreedzamen_KOV

Sintviering

Inmiddels is het lokaal weer gezellig versierd in Sinterklaassfeer.

De komende weken gaan we schoentjes versieren en met de peuters bij de schoorsteenmantel van de Boschfluiters zetten. Uiteraard gaan we Sinterklaasliedjes zingen en hopen dat de Sint iets in het schoentje gaat doen! Verder gaan we pietengym doen met de peuters en een leuk knutselwerkje maken.

De Sintviering is dit jaar op donderdag 3 december en vrijdag 4 december en wordt op een peutermanier gevierd (de Sint zal niet persoonlijk de zaal bezoeken). We gaan liedjes zingen, pietendans doen, eten wat lekkers en gaan op zoek naar de zak met cadeautjes. Als uw peuter niet de speelzaal bezoekt op deze dagen, hoort u nog wanneer uw kind welkom is en hoe laat. Voor deze dagen hoeft u geen fruit mee te geven.

Kerstviering

De week na Sinterklaas staat er weer een kerstboom in het lokaal en gaan we met de peuters de boom versieren, liedjes zingen en leuke kerstknutsels maken.

De kerstviering vindt dit jaar plaats op woensdag 16 december en donderdag 17 december. Als uw kind de speelzaal niet bezoekt op deze dagen, is uw kind welkom op woensdag 16 december om 10.30 uur. Laat wel even uiterlijk vrijdag 11 december weten of u kind komt.

We houden dan een (bescheiden) kerstbrunch binnen zaaltijd en er volgt nog een intekenlijst met (voorverpakte) hapjes, waarvan we aan de ouders willen vragen om dit mee te nemen. Uiteraard conform de Corona-richtlijnen. 

 

19 DECEMBER BEGINT DE KERSTVAKANTIE T/M 3 JANUARI 2021.

Wij wensen jullie vast een fijne feestmaand toe! 

Groetjes van Monique, Linda en Joyce

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...