SKV nieuws

Nieuwsbrief Boschfluiters oktober 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Boschfluiters - Voorschoten

Peuterspeelzaal de Boschfluiters, Nieuwsbrief oktober 2020

Beste ouders van De Boschfluiters,

Na de zomervakantie zijn we weer van start gegaan met vertrouwde peuters en een aantal nieuwe peuters. Door de corona maatregelen dragen jullie de kinderen nu over aan de leidsters bij de deur. Dit voelt voor de kinderen, ouders en leidsters best gek, maar werkt over het algemeen heel goed. Wij als leidsters zijn trots op de peuters en op jullie als ouders, hoe iedereen er mee omgaat!

Omdat jullie als ouders nu minder meekrijgen van wat we allemaal doen bij de Boschfluiters, willen we jullie via de nieuwsbrieven op de hoogte houden.

Thema Verkeer 

De afgelopen periode hebben we gewerkt met het thema “verkeer”’.

Boschfluiters_thema_okt_2020

Dit thema stond centraal bij alle zalen van de SKV en meer hierover is terug te vinden op onze website.

We hebben o.a. in de kring gesproken over veilig oversteken, hoe een stoplicht werkt, wat een zebrapad is en waar je wel en niet mag spelen buiten. Ook hebben we liedjes gezongen over verschillende voertuigen (helikopter, auto, boot, bus enz.) en boekjes voorgelezen over het thema.

Natuurlijk hebben we ook knutselwerkjes gemaakt met de peuters en die hebben de ouders al kunnen bewonderen.

Boschfluiters_thema_verkeerslicht

Boschfluiters_thema_vervoer_2020

Boschfluiters_thema_vervoer_2020a

Boschfluiters_thema_vervoer_2020b

Thema herfst

Afgelopen week zijn we gestart met thema “herfst”. De zaal is al gezellig versierd in herfststijl. De week na de herfstvakantie gaan we beginnen met kleine herfstbakjes versieren. Als u het leuk vindt kunt u die week uw peuter kleine herfstspulletjes meegeven zoals b.v. kleine takjes, eikeltjes met dop, mos, kastanjes, enz.

Extra ochtenden beschikbaar

Als u geïnteresseerd bent in een 2e of 3e ochtend voor uw peuter, kunt u dit bespreken met de leidsters. Zeker als uw kind 3 jaar wordt, adviseren we om zo mogelijk een 3e ochtend af te nemen, zo kan uw peuter vast iets meer wennen aan het ritme van school.

Ook is het mogelijk om een losse extra ochtend af te nemen, als dit past in de bezetting van die dag. Overleg dit altijd even van te voren met de leidsters. Een extra ochtend kost 15 euro per keer.

Flyers van de Boschfluiters

Graag willen we de Boschfluiters extra onder de aandacht brengen bij ouders van potentiele peuters in de omliggende wijken. Mogelijk weet u in uw directe omgeving of vriendenkring ouders die mogelijk geïnteresseerd zijn in de peuterspeelzaal?  

Het zou fijn zijn als u ze dan een informatiefolder wilt geven van de Boschfluiters.

De flyers zijn verkrijgbaar bij de juffen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Luiers

Graag als u de reserve luiers van uw peuter wilt voorzien van naam. Voor peuters die bezig zijn met zindelijkheidstraining, is het handig als ze ’s ochtends komen met luierbroekje (dan kunnen ze eerder zelfstandig naar de wc gaan) en als reserve luiers, graag gewone luiers meegeven (gaat makkelijker met verschonen..).

Voor kinderen die nog niet aan zindelijkheidstraining toe zijn, graag gewone luiers meegeven.

 

Tot zover de nieuwsbrief, we wensen jullie alvast een fijne herfstvakantie!

Groetjes van Monique, Linda en Joyce

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...