SKV nieuws

Nieuwsbrief De Boerderij juni 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal de Boerderij

Lieve peuters en jullie ouders

Het lijkt allemaal alweer zo heerlijk gewoon. De kindjes worden bij de deur afgezet, de handjes ontsmet, de trommeltjes met fruit op de tafel gezet. Als de peuters het fijn vinden kunnen ze nog even zwaaien voor het raam van de Hooiberg.

Vorige week hebben we de groep van de Boerderij weer samengevoegd met de 3+groep van de Bibelebon. Ook dat gaat alweer alsof we het nooit anders gedaan hebben. We hebben de hoge instructietafel nu bij het raam staan en van de autohoek een echte hoek gemaakt. Hierdoor is er meer ruimte voor de grote blokken, de treinbaan of bijvoorbeeld de baan van het Toet Toet speelgoed.

Boerderijzaal_juli_20

Met Norlandia hebben we goede afspraken gemaakt over het schoonmaken en de overige maatregelen die we hanteren in verband met het COVID-19 virus. Daarbij blijven beide organisaties steeds nauwgezet de adviezen volgen van het RIVM.

Boerderijzaal_juli_2020

 

 Thema's

Afgelopen weken hebben we het thema ‘kriebelbeestjes’ nog even wat langer de knutselwerkjes laten bepalen. Er zijn onder andere vliegjes, vlinders en rupsjes geplakt en geverfd.

Boerderij_knutseltjes_juni_20 

Vanaf volgende week gaan we een paar weken aan de slag met ‘mijn lichaam’. De laatste weken zullen traditiegetrouw in het licht staan van alles wat met de zomer te maken heeft.

Nieuwe juf

Na de zomervakantie zal Louise stoppen bij de Boerderij als leidster. Dan gaat zij haar werk weer helemaal richten op de ondersteuning van de leidsters als pedagogisch coach. (Als een soort van Intern begeleider bij vragen over de ontwikkeling van kinderen zoals dat ook in het basisonderwijs gewoon is.) Het is heel erg fijn dat zij zal worden vervangen door Linda de Hoop. Linda had ook al voor de Corona-crisis aangegeven graag bij de Boerderij te willen komen werken. Sinds vorige week, toen we de groep van de Boerderij weer zelfstandig zijn gaan maken van de Hooiberg, is Linda alvast bij de Boerderij gekomen als vaste kracht. Louise blijft tot aan de zomervakantie om alles goed te kunnen overdragen. Daarna zal ze ook daarna nog wel geregeld te vinden zijn bij de Boerderij maar dan in de hoedanigheid van pedagogisch coach.

Linda de Hoop werkt al heel veel jaren bij Norlandia op de groepen in de dagopvang en de buitenschoolse opvang. Daarnaast volgt ze sinds november de opleiding voor ‘Leidster Voorschoolse educatie’. Een hele ervaren kracht dus maar daarnaast ook bovenal een hele lieve leidster en collega.

Openingstijden

klok


Inmiddels hebben we een goed ritme te pakken waardoor het niet meer nodig is om uw peuter later te brengen of eerder op

te halen in verband met schoonmaken. U kunt uw peuters dus weer gewoon tussen 8.15 en 9.00 brengen en tussen 11.45 en 12.15 ophalen.

 En u weet het vast al wel maar voor de zekerheid: vanaf 17 juli begint de zomervakantie alweer. Tot die tijd gaan we er nog volop van genieten om met de peutertjes te spelen en te leren.

 

Met vriendelijke groetjes,

Juf Marlous, juf Linda en juf Louise (06 447 44404)

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...