SKV nieuws

Nieuwsbrief De Hooiberg februari

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Start en afscheid op de Hooiberg

Binnenkort nemen wij afscheid van Sarah, Lily, Lasse, Arash, Yenthe, Djeslyn, Izarah en Rafael. Zij gaan (bijna) naar de basisschool, veel plezier in jullie nieuwe klas!

Daar komen weer nieuwe peuters voor in de plaats: Mateo, Rosaline, Mads en Milana beginnen bij ons in maart. We wensen jullie een fijne tijd toe op de Hooiberg!

(Puk)thema

Na de Kerstvakantie hebben we veel plezier gehad met het thema ‘Dierentuin’. We begonnen de Nationale Voorleesdagen met het verhaal ‘Sst de Tijger Slaapt’, voorgelezen door de burgemeester. Ook maakten verschillende ouders gebruik van de uitnodiging om mee te kijken, zingen en (voor)lezen in de kring. Bedankt voor uw bijdrage en leuk dat u er was!
Ook kwam de bibliotheek bij ons voorlezen en werd a.d.h.v. het voorleeskastje met grote vertelplaten (Kamishibai kastje) het verhaal van de tijger verteld. De kinderen hebben er ademloos naar geluisterd.

De afgelopen weken hebben we gewerkt, gelezen, gezongen en gepraat over het Puk-thema ‘Hoera, een baby’. Er zijn een aantal mama’s met een dikke buik en inmiddels is er een zusje bij Liam geboren. Het leek ons een mooie aanleiding om de kinderen alvast wat vertrouwd te maken met een nieuwkomertje binnen het gezin. Het valt als peuter namelijk niet altijd mee om de aandacht te moeten verdelen met een baby!

Na de Voorjaarsvakantie, komt de lente en Pasen dichterbij en zullen we hier ook op de speelzaal aandacht aan besteden. We zoeken nog liefhebbers die ons willen helpen met paasmandjes vouwen, wie oh wie ??

Leuke foto’s van onze activiteiten kunt u terugkijken op de site www.kinderspeelzaalvoorschoten, onder de Hooiberg. Inloggegevens kunt u bij de leidsters opvragen.

Kring_voorleesdagen_2018

 

Oudercommissie

Wij hebben een nieuw Ouder Commissie lid. Fijn dat de mama van Tim, Sandra, ons af en toe kan helpen bij activiteiten.
De OC heeft ook een groepsapp voor de Hooiberg. Heeft u belangstelling om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op de speelzaal, meldt u zich dan aan bij de moeder van Kian, Tanja : 06-24957784.

 

Stagiaire

Na de voorjaarsvakantie start Julia bij ons. Op donderdag- en vrijdagochtend komt zij op de Hooiberg werken. Welkom!

 

Trakteren op de speelzaal

Als uw peuter 3 of 4 jaar wordt mag hij/zij natuurlijk de verjaardag vieren op de speelzaal. Wij doen dit meestal rond 11 uur en als uw peuter 4 wordt, mag papa of mama dit met ons meevieren.

Houdt u er rekening mee dat de traktatie niet te groot, te zoet en veilig is (geen lollies/ballonnen o.i.d.). Voor jonge kinderen is een traktatie al snel een hele maaltijd. Een doosje rozijnen, cakeje, ontbijtkoekje is voldoende. Het gaat bij de verjaardag meer om het moment van aandacht en ritueel van zingen, kaarsjes, muts en uitdelen, dan dat het om de grootte van de traktatie gaat !


De peuterspeelzaal is de Voorjaarsvakantie gesloten van 24 februari t/m 4 maart 2018

 

Met vriendelijke groet,

 

Miranda, Jacqueline, Joyce en Linda


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...