SKV nieuws

Nieuwsbrief De Hooiberg

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Na een heerlijke en zonnige zomervakantie zijn we op maandag 27 augustus allemaal weer uitgerust en met veel zin begonnen op de peuterspeelzaal. Ook dit jaar proberen we u regelmatig op de hoogte te brengen van de activiteiten op de Hooiberg d.m.v. deze Nieuwsbrief. Zo weet u wat er staat te gebeuren en blikken we terug op de gebeurtenissen op de speelzaal.

Start en afscheid op de Hooiberg

Na de zomervakantie zijn er weer veel nieuwe peuters gestart. In augustus en september zijn Yaleesa, Olivia, Emma, Clara, Thomas, Willem, Philipp en Xani begonnen en in oktober starten Feline en Ceijda. Welkom allemaal op de Hooiberg. We wensen jullie een fijne tijd bij ons!

De komende weken nemen wij ook weer afscheid van peuters die nu bijna kleuter zijn. Kyano, Kian, Fleur, Eliza en Oskar zijn bijna klaar op de peuterspeelzaal en toe aan de basisschool. Het was gezellig met jullie! Veel plezier in de nieuwe klas. Huzail gaat verhuizen en zal per oktober de speelzaal verlaten, veel plezier in jullie nieuwe huis.

(Puk-)thema

We zijn de afgelopen twee weken rustig opgestart, zodat iedereen (weer) kan wennen aan het ochtendritme op de speelzaal en elkaar een beetje kan leren kennen.
Vanaf deze week starten we met de leeskist van de bibliotheek over het boekje ‘Mama Kwijt’. Dit boekje gaat over het uiltje dat zijn mama kwijt is. Dit verhaal is mooi te combineren met het Puk-thema ‘Ik en mijn familie’.
Bij binnenkomst in het lokaal rechts kunt u zien met welk thema wij op dat moment bezig zijn en natuurlijk kunt u de werkjes van de kinderen bewonderen die t.z.t. in het lokaal hangen of in de bakjes zitten om mee naar huis te nemen. Leuk en leerzaam om daar dan thuis nog eens een gesprekje over te hebben of misschien de liedjes te beluisteren die uw peuter geleerd heeft.

De fotograaf

Op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober komt de fotograaf weer bij ons langs en wordt er van iedere peuter weer een foto gemaakt en gaan we met de groep op de foto. Peuters die die ochtenden niet de speelzaal bezoeken, nodigen wij t.z.t. uit. Verdere info volgt per mail.

Schoonmaak speelzaal

Een maal per jaar proberen wij met uw hulp de speelzaal een schoonmaakbeurt te geven en het constructiemateriaal te wassen. Binnenkort zetten wij de speelgoedbakken klaar en misschien wilt u er een mee naar huis nemen om (in de wasmachine, 30 gr.) te wassen of uw hulp aan te bieden op een ochtend op de speelzaal. Brief volgt per mail. 

Oudercommissie

Omdat Kian naar de basisschool gaat, gaat zijn mama de OC verlaten. Bedankt Tanja voor de helpende handjes en het meedenken !

De mama van Willem neemt het stokje over. Fijn dat je ons komt helpen Lizanne !

 

De OC heeft een groepsapp voor “de Hooiberg” aangemaakt zodat zij makkelijk een grote groep kunnen bereiken. Wilt u ook in deze groepsapp zodat u weet wat er speelt of staat te gebeuren op de speelzaal? Stuur een van hen een bericht en zij voegen u toe (namen en telefoonnummers vindt u in het halletje)!

Mocht u andere vragen hebben of ook willen helpen, dan horen zij dat ook graag!

Stagiaire

Binnenkort start Latischa met haar stage. Zij zal alle ochtenden bij ons meewerken.
Welkom, we wensen je een leerzame tijd!
 

Luiers

Voor de kinderen die nog niet zindelijk zijn, graag gewone luiers meenemen en geen luierbroekjes. Als wij de kinderen moeten verschonen, moeten wij bij een luierbroekje nl. schoenen, broek, legging e.d. uittrekken. Dit kost veel tijd! Een gewone luier verschoont veel sneller. B.v.d.

Vakantie

De speelzaal is de schoolvakanties gesloten:

Leidens Ontzet – woensdag 3 oktober

Herfstvakantie  - 20 oktober t/m 28 oktober

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Miranda, Jacqueline, Joyce en Margriet

Puk


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...