SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg 27 mei 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Beste ouders/verzorgers,

We zijn inmiddels alweer drie weken aan het werk en kunnen zeggen dat het weer fijn is voor iedereen om in het normale ritme te zitten. De kinderen genieten weer van het spelen en samenzijn op de Hooiberg. Als juffen zien we ook dat de meeste peuters een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt de afgelopen maanden; zindelijk geworden, lekker kunnen vertellen, op een stoeltje blijven zitten, beter begrijpen wat er in de kring wordt verteld en goed met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen en delen.

Thema Kriebelbeestjes

Momenteel werken, spelen, zingen en lezen we over het thema ‘Kriebelbeestjes’. Een leuk, maar voor sommige kinderen (en ouders) ook een spannend thema. Als we buiten zijn zoeken we lieveheersbeestjes, kijken we waar de miertjes in- en uitkruipen en bewonderen we het spinnetje met het mooie spinnenweb in het speelhuisje. Ook voor de peutertjes die nog thuis zijn, proberen we het thema dichtbij te brengen. Juf Pauline leest een boekje voor over kriebelbeestjes.

Ook zingen we met elkaar het liedje van ‘Kijk ik ben een vlinder (of een bij, kikker, spin), let goed op, want ik kan heel goed vliegen (zoemen, springen, kriebelen), 1, 2, 3, stop! Dit liedje kunt u hier zien en beluisteren.

vlinders_verven_Hooiberg

We hebben een paar huishoudelijke wensen

-      Graag jasjes, tasjes, luiers, fruitbakjes en bekers zoveel mogelijk voorzien van naam! Wij kunnen aan het einde van de ochtend alles dan makkelijker bij elkaar zoeken en in het tasje doen en klaarzetten om weer mee naar huis te nemen.

-      Op de speelzaal drinken we water. Neemt uw peuter een eigen beker mee, wilt u die dan ook vullen met water (en niet met siroop).

-      Het is weer mooi en zonnig weer. Wilt u uw peuter thuis van tevoren insmeren ?

-      Mocht u besluiten om uw peuter weer naar de Hooiberg te laten komen, stuur ons dan van tevoren even een mail.

 

Inmiddels hebben de juffen ook hun ritme gevonden en zullen we vanaf 2 juni weer de normale tijden open zijn: u kunt uw peuter brengen tussen 8.15-9.00 uur en weer ophalen tussen 11.45-12.15 uur.

 

Vrije dagen:

-      Maandag 1 juni, Pinksteren is de speelzaal gesloten

-      De zomervakantie begint dit jaar op 18 juli.

 

Filmpjes van allerlei (voorlees)activiteiten kunt u natuurlijk nog steeds vinden op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl, oa. onder de Hooiberg en in de nieuwsbrieven van Louise. Voor foto’s kunt u inloggen op onze site onder ‘Hooiberg’

Veel kijk- en luisterplezier!

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Miranda, Pauline & Monique

bijen_plakken_Hooiberg


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...