SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg 31 maart

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u van ons gewend bent, sturen wij u ook nu een nieuwsbrief met de laatste berichten van de Hooiberg.

We hopen dat alles bij u gezond is en dat het in deze verwarrende tijd goed gaat en vol te houden is met de kinderen thuis. Wij realiseren ons dat het voor de gezinnen niet altijd makkelijk is om structuur te houden, werk en thuissituatie met elkaar te combineren en een langere periode zo dicht op elkaar te leven. We moeten nog even volhouden, sterkte!

Start en afscheid op de Hooiberg

De afgelopen periode zouden we op de speelzaal afscheid nemen van Willem, Djay en Jean Luc omdat zij naar de basisschool zouden gaan. We zouden dit op de gebruikelijke manier gevierd hebben; een mooie feestmuts, het feestje met de kaarsjes en liedjes in de kring waarbij de jarige op de verjaardagsstoel mag zitten en natuurlijk het afscheidskadootje. Het afscheidsboekje is momenteel het enige dat over blijft…..we doen het bij de jarige in de bus met natuurlijk een verjaardagskaart met een dikke knuffel van de juffies.

Ximing en Nikita zijn in maart gestart, maar hebben helaas nog maar een paar ochtendjes kunnen genieten van het fijne spelen en ontmoeten op de Hooiberg.

Ook zouden er nieuwe peuters bij ons starten. Kaan, Evy en Menahel zouden in maart bij ons op de Hooiberg komen en Bas in april. Het is nu even afwachten wanneer we jullie (iedereen) weer welkom kunnen heten. We kijken er naar uit hoor!

Puk Thema's

Na de voorjaarsvakantie waren we gestart met het thema ‘Vervoer’, waarbij we de liedjes van de wielen van de bus (nu te zien op onze site met het verhaal van Muis), het kleine autootje en de trein zongen. Ook hebben we mooie auto’s geverfd met een foto van de peuters als bestuurder. De poppenhoek was het treinloket waar je kaartjes kon kopen en daarna vertrokken we met elkaar naar de leukste bestemmingen; de dierentuin, dinoland, het zwembad en de speeltuin.

Hooiberg_nieuwsbrief_31_mrt

Foto’s van allerlei activiteiten kunt u natuurlijk nog steeds vinden op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl onder de Hooiberg.

Veel kijkplezier!

 

Nu proberen we contact te houden met uw peuter door filmpjes met verhalen, liedjes en activiteiten op onze site te zetten, zoals de boekjes van Beer en haas die verstoppertje spelen, Muis speelt doktertje, Muis in de bus met een bijpassende activiteit. Maar er zijn nog veel meer verhalen en activiteiten te zien op onze site. We hopen dat ze ervan genieten!

 

Een dezer dagen krijgt uw peuter een Paaspakketje in de bus met een mooi ei om zelf te verven of te kleuren, een paashaas om te kleuren en bv op het ei te plakken, paastickers, een bloem om in elkaar te zetten en evt te versieren en een opzegversje van het kuikentje

Klik hier voor het filmpje.

Veel plezier! 

Wat doen de juffen?

Tot nu toe zijn we zo’n 4 ochtenden per week op de speelzaal aan het werk. Eerst gezamenlijk, maar vanaf de tweede week hebben we besloten om ieder apart een ochtend te komen. Er wordt veel werk verzet; er is geverfd, de keukens, de toiletruimte, de kasten, de poppenhoek en de materialen hebben en grote beurt gehad. De verkleedkleren zijn versteld, er zijn leuke afbeeldingen voor op de verjaardagsmutsen gemaakt en we maken pakketjes voor de Pasen en brengen die rond. Verder heeft u de filmpjes op de site waarschijnlijk al gezien met uw peuter. Heel vreemd trouwens om voor een lege speelzaal, met alleen de knuffels, in je eentje een boekje voor te lezen of een liedje te zingen……

De komende tijd willen we onze administratie en de themadozen op orde brengen.

Het constructiemateriaal was merendeels begin maart door u als ouders al thuis gewassen. Heel fijn, bedankt nog daarvoor!

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen, meestal ’s morgens op de speelzaal (071 5767370) of mobiel (Jacqueline 06 55306946, Miranda 06 12686734).

Wij hopen u en de peuters snel weer te ontmoeten. Maar tot die tijd…….zorg goed voor elkaar en hou het gezond !

 

Een dikke knuffel voor de kinderen en een vriendelijke groet voor de ouders,

Jacqueline, Miranda, Pauline & Monique

 Hooiberg_hondje


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...