SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg 6 mei 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Beste ouders/verzorgers,

Het is nog een paar dagen meivakantie. Het voelt in deze periode niet altijd als vakantie, maar we hopen dat u met de kinderen misschien toch lekker even heeft kunnen genieten van vrije dagen en natuurlijk het mooie weer.
Vanaf maandag is het dan weer tijd om voorzichtig te gaan beginnen op school en de peuterspeelzaal. Het is lang genoeg stil geweest op de Hooiberg en we hebben veel zin in het geroezemoes van kinderstemmen, het begeleiding van spel, de gezelligheid in de kring en het zingen met elkaar. Kortom……. de gezelligheid en reuring die bij een peuterspeelzaal hoort.

Vorige week heeft u de brieven ontvangen die we eigenlijk helemaal niet wíllen versturen, maar die in deze tijd nodig zijn om goede en duidelijke afspraken te maken. Echter, tijdens het klaarmaken van de peuterspeelzaal de afgelopen dagen, hebben we met elkaar nog eens goed naar het breng/haalmoment gekeken en de route die daarbij het handigst is. In eerste instantie leek ons de (vlotte) doorloop via het andere lokaal een goed idee, maar dit zorgt ervoor dat er veel mensen in het gebouw komen. Daarom is besloten om uw peuter bij de voordeur op te vangen. We zullen ’s morgens het hek bij de entree volledig open zetten. Graag rechts van de (nieuwe) boom het plein oplopen en nadat u uw peuter heeft afgegeven via de kant van de muur naar het raam om nog even te zwaaien en dan aan de rechterkant van het hek het plein verlaten.

Wij zorgen dat jasjes, fruitbakjes en luiers binnen op de juiste plaats komen.
Graag alles zoveel mogelijk voorzien van naam!

De peuters zullen weer even moeten wennen aan het nieuwe ritme van de speelzaal, maar ervaring leert dat dit meestal vrij snel gaat! Om uw peuter alvast een beetje voor te bereiden op de start na de meivakantie, heeft juf Jacqueline een boekje voorgelezen over Wannes die ook weer naar school gaat voor het filmpje.

Ook is er op YouTube een leuk filmpje te vinden van ‘Dribbels Eerste Schooldag’. In dit filmpje zegt Dribbel zijn mama ook bij de deur gedag ……..misschien een handige voorbereiding op de nieuwe situatie.

Wie starten er op de Hooiberg

Deze maand heten we Bas, Kaan, Amy en Evy welkom, fijn dat jullie bij ons komen spelen! We wensen jullie en jullie ouders een fijne tijd bij ons.

puk

Thema

De afgelopen weken hebben we in filmpjes, liedjes en activiteiten veel aandacht besteed aan het thema 'Boerderij'. vanaf maandag spelen, zingen, lezen en knutselen we over het thema 'kriebelbeestjes'. U hoort de liedjes vast ook snel thuis weer van uw peuter.

Filmpjes van allerlei (voorlees)activiteiten kunt u natuurlijk nog steeds vinden op de site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl, oa. onder de Hooiberg en in de nieuwsbrieven van Louise.

Veel kijk- en luisterplezier !

Mocht u nog niet hebben aangegeven of uw peuter vanaf maandag naar de Hooiberg komt, stuur dan nog even een mail naar ons.

 

Wij hopen u en de peuters volgende week weer te ontmoeten. Maar tot die tijd…….zorg goed voor elkaar en hou het gezond !

 

Een dikke knuffel voor de kinderen en een vriendelijke groet voor de ouders,

Jacqueline, Miranda, Pauline & Monique

Puk_op_de_speelzaal 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...