SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg april 2023

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Het is u vast al opgevallen dat er een hek geplaatst is bij de speelzaal. Aan ons verzoek voor een veiliger situatie bij de in/uitgang van de speelzaal is door de gemeente gehoor gegeven. We hopen dat u er ook blij mee bent! De peuters lopen nu minder snel de weg op en we hopen dat er ook geen auto’s meer bij het hek geparkeerd worden, maar in de daarvoor bestemde parkeervakken.
Ook hebben we een paar stoere boomstammen op het plein gekregen. We hopen hierachter een rustige speelplek te creëren waar straks met de zandtafel en de buitenkeuken gespeeld kan worden.

Thema’s

3 en 4 april is de fotograaf weer op de Hooiberg geweest. Spelenderwijs hebben zij uw peuter op de foto gezet en we hopen dat u tevreden bent met het resultaat. Voor sommige peuters is het best spannend en blijft het, ondanks de ontspannen sfeer en alle grapjes van de fotograaf, lastig om de kinderen op de foto te krijgen. Maar volgend jaar zijn ze weer een jaartje ouder, is alles beter uit te leggen en te begrijpen en krijgt iedereen weer een nieuwe kans.

5 en 6 april hebben we met alle peuters een gezellige paasbrunch gevierd. Gezellig gedekte tafels en lekkere hapjes gemaakt door ouders, het was smikkelen en smullen. Bedankt voor uw enthousiaste inzet !

Na de Pasen hebben we druk geknutseld voor Koningsdag en alvast voor Moeder………

Vanaf 22 april start de Meivakantie en is de speelzaal 14 dagen gesloten !

Daarna starten we met het thema ‘Boerderij/Lente’ en zal Sandy van de Kinderboerderij ons weer een bezoekje brengen.
Daarna gaan we snel richting zomer, hopend op mooi weer zoeken we daar een leuk thema bij. We kijken uit naar een periode met zomerkleding en lekker veel buiten spelen. 

Wilt u leuke foto’s bekijken van bv Pasen en de kikkervisjes, kijk dan snel op onze site! www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl, onder Hooiberg.

Afscheid en start

Na de meivakantie nemen we afscheid van Minglu, Roy en Bobby.
Wij gaan jullie missen, maar jullie zijn klaar voor een nieuwe uitdaging, veel plezier op de basisschool. Maxim gaat stoppen bij de Hooiberg, want hij gaat verhuizen. Veel plezier en geluk in jullie nieuwe huis.
Ook starten er weer nieuwe peuters na de meivakantie: Hatim, Bibi en Feline, welkom bij ons in de groep!

Extra / reserve kleding

Het komt regelmatig voor dat wij bij een ongelukje een peuter moeten verschonen en gebruiken hiervoor onze eigen reservekleding. Deze wordt echter niet altijd teruggebracht en moeten wij de laatste tijd veel onderbroekjes en sokjes kopen. Heeft u onderbroekjes en/of sokjes over, dan zouden wij deze graag als reserve kleding gebruiken.
Is uw peuter nog niet zo lang zindelijk, dan is het toch ook handig om altijd een setje reserve kleding in de rugzak mee te geven.

Vakantie

(De peuterspeelzaal is dan gesloten)

Meivakantie : 22 april t/m 7 mei
Hemelvaartsdag: 18 & 19 mei
Pinksteren: 29 mei
Zomervakantie: 8 juli t/m 20 augustus

 

 

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg

Hooiberg_Kikkervisjes_kijken 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...