SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg februari 2019

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

 

Start en afscheid op de Hooiberg

Na de kerstvakantie zijn Mila, Deau, Nolan en Fay bij de Hooiberg begonnen. Alle begin is moeilijk voor sommige peuters, maar stapje voor stapje gaat het steeds beter.

We hebben afscheid genomen van Mira en Mayra want zij zijn klaar voor de basisschool en zijn begonnen op hun nieuwe school, veel plezier !

(Puk)thema's

 

In januari hebben we gewerkt, gezongen en gelezen over het thema ‘Wat heb ik aan’ en hebben we door de sneeuwval die maand ook gelijk een stukje ‘Winter’ meegepikt. Dan doe je je muts op en trek je je handschoenen/wantjes en sneeuwlaarsjes aan. Natuurlijk hebben we van achter het raam kunnen kijken naar de sneeuw die viel en de voetstapjes die je achterlaat. Ook hebben we buiten kunnen spelen met de sneeuw met schepjes en emmertjes.

We hadden weer leuke gesprekjes in de kring, waarbij een lange broek gewoon ‘een korte broek met pijpen is’. De knutsels heeft u vast al in de bakjes van de kinderen gevonden en hangen deze thuis al te pronken.

Voorleesweek_2019_hooiberg

 

Tijdens de ‘Nationale Voorleesdagen’ in januari kwam Miriam van de bieb Voorschoten voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’. Samen met de kinderen van ‘de Boerderij’ en de 3+ groep van Norlandia hebben we ademloos geluisterd.

De mama van Leo kwam gezellig voorlezen in de kring van ‘Kleine muis zoekt een huis’.
Helaas heeft verder niemand gebruik gemaakt van de uitnodiging om tijdens deze dagen mee te luisteren in de kring van 11 uur L. Hopelijk bent u een volgende keer wel in de gelegenheid, de peuters vinden het altijd heel gezellig en bijzonder als papa of mama erbij is !

Hooiberg_verven

Nu hebben we het met de kinderen over ‘Vormen en Kleuren’. We hebben vormen/kleuren puzzels en spelletjes ’s morgens op de hoge tafel liggen. In de kring kiezen we een kleur schminck die de juf dan op ons neusje verft (als we dat willen natuurlijk……) en zingen dan het liedje ‘…..(naam kind) heeft een …..(kleur) neus’.

Foto’s van alle activiteiten kunt u natuurlijk nog steeds vinden op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl onder de Hooiberg.

Stagiaires

Onze stagiaire Latischa heeft haar opleiding succesvol afgerond en hiermee is ook een einde gekomen aan haar stage. Op 14 februari is Joyce bij ons gestart. Zij komt op donderdag en vrijdag bij de Hooiberg stage lopen. We wensen je een gezellige en leerzame tijd Joyce, welkom!

50 Jarig bestaan van de peuterspeelzaal  in Voorschoten

Eind maart/begin april 2019 staat in het teken van het 50! jarig jubileum van de S.K.V. met als
afsluiting een speciale voorstelling voor de peuters met 1 (één) ouders begeleiding op zaterdag 6 april . Noteert u deze datum alvast in uw agenda !
Op de speelzaal ligt een briefje voor uw peuter waarop u kunt aangeven of u komt.

1, 2 en 3 april willen we er met de peuters een feestje van maken op de speelzaal en de ochtend afsluiten met een pannenkoekenmaaltijd. Wie oh wie wil ons helpen bakken ???

 

Vakantie de komende periode:

- Voorjaarsvakantie : 25 feb. t/m 3 maart

- Pasen met aansluitend meivakantie: 19 april t/m 5 mei

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Miranda, Joyce , Margriet

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...