SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg februari 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

FEBRUARI 2022

Na de Kerstvakantie kwam iedereen weer uitgerust terug op de speelzaal en werd bij binnenkomst de nieuwe frisse vloer bewonderd en keken de peuters even verbaasd naar de bouw/auto-hoek en de poppenhoek die omgewisseld waren. Maar de draad van het ontmoeten en spelen met elkaar werd weer snel opgepakt. Ook was het fijn juf Miranda weer terug te zien. Zij is momenteel aan het reintegreren, maar pakt voorzichtig de draad weer op.

Start en afscheid

Voor Valerie en Rafael was het lokaal sowieso nieuw, want zij begonnen na de vakantie op de Hooiberg en hebben al best een beetje hun draai gevonden.  In februari start Jax bij ons en in maart starten Viktor en Lev, welkom! Veel peuters hebben er ook een ochtend bij gekregen, fijn dat jullie het naar jullie zin hebben bij ons.
Heeft uw peuter behoefte aan een extra ochtend, neemt u dan contact op met onze nieuwe klantenservice,  bereikbaar op 088-3043043 of via klantenservice@splopvang.nl. Houdt u wel rekening met een wachtlijst.

De komende tijd nemen we ook weer afscheid van 4-jarige peuters die kleuter worden. Gioia, Ammar, Royce, Lucas, Lyam, Nikita en Kaan gaan binnenkort starten op de basisschool, veel plezier in jullie nieuwe klas !

Thema's

De afgelopen weken hebben we stichting breed aandacht voor het thema ‘Gezond’. Op de Hooiberg hebben we met de kinderen gespeeld, gepraat en geknutseld over fruit en hebben met elkaar een smoothie gemaakt. Maar ook groentes kwamen aan bod en hebben we geproefd van de komkommer en wortel en bij het zien van de bloemkool, boontjes of broccoli ons afgevraagd of je die nou ook zo kan opeten?

Verder kwam Slank&Kwiek twee proeflesjes Peutergym geven, want bij gezond hoort natuurlijk ook bewegen. Peuters bewegen graag en veel en dat is ook heel gezond, maar kan je ook al luisteren naar de instructie van de gymjuf of durf je door een tunneltje te kruipen of lukt het met je armen wijd op over een evenwichtsbalk te lopen? Voor sommige peuters best (in)spannend.

Wilt u leuke foto’s bekijken van de verschillende activiteiten, kijk dan snel op onze site! www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl, onder Hooiberg

Naast gezond kan je natuurlijk ook ziek zijn (helaas hebben veel gezinnen hier de afgelopen weken mee te maken gekregen ☹). Hier willen we het met de kinderen de laatste twee weken voor de Voorjaarsvakantie over hebben.

Een week na de voorjaarsvakantie starten we met het thema ‘Muziek’. Bespeelt u een instrument en wilt u dat laten zien en horen in de kring, dan houden wij ons aanbevolen!

Stagiaires

Na de Kerstvakantie zijn Hind op woensdag en Gaby op vrijdag bij ons gestart. De kinderen hebben er al leuke speelkameraadjes bij en wij zijn blij met de extra handen op de groep. Fijn dat jullie er zijn en een fijne en leerzame tijd bij ons!

Fotograaf

Op maandag en dinsdag 28 en 29 maart komt de fotograaf weer op de speelzaal. Kinderen die op deze ochtenden niet de speelzaal bezoeken zullen t.z.t. worden uitgenodigd.

Vakantie

(De peuterspeelzaal is dan gesloten)

Voorjaarsvakantie : 26 februari t/m 6 maart
Pasen : 15 t/m 18 april
Meivakantie : 23 april t/m 8 mei

 

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg

Hooiberg_Slank_en_Kwiek 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...