SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg februari 2023

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

FEBRUARI 2023

Na de kerstvakantie zijn we op de speelzaal gestart met het thema ‘Wat heb ik aan/kleding’ en hebben we in de kring Puk de handpop aangekleed toen hij uit bed kwam en hebben we hem aangekleed als hij naar buiten wilde. We hebben we het liedje geleerd en gezongen ‘Het is winter bibber bibber…” en laten zien wat we allemaal aantrekken in de winter als we buiten gaan spelen.

Op woensdag 25 januari startten de Nationale Voorleesdagen en kwam op woensdag de bibliotheek voor de oudste peuters het boek van Maximiliaan voorlezen. Leuk dat veel ouders op de uitnodiging zijn ingegaan om te komen voorlezen in de kring! 

Hooiberg_Voorlezen

In verband met een leuke opdracht van school van onze stagiaire Angela en het prentenboek van Maximiliaan en zijn feestje, mochten de peuters de laatste week van dit thema verkleed naar de speelzaal komen. Ook hebben we ons feestelijk aangekleed en verkleed in de kring en hadden zo de laatste week van het thema ons eigen feestje.

 

De komende weken voor de Voorjaarsvakantie gaan we aan de slag met het thema ‘Ziek zijn’. Er wordt dan vast weer volop gespeeld met de doktersspullen, het verband en de pleisters. Een heel herkenbaar thema voor de peuters omdat er de laatste tijd (helaas) best veel zieken waren ☹ De week van 20 februari (week 8) komt de ‘poppendokter’ op de Hooiberg en mogen de kinderen hun zieke knuffel meenemen. In de kring proberen we deze weer beter te maken!

Na de voorjaarsvakantie beginnen we met het thema ‘Eten en Drinken’.

INLOOP/KIJK/SPEELOCHTEND
Fijn dat een flink aantal ouders reageerden op de uitnodiging en aanwezig waren op de speelzaal om mee te kijken en te spelen met uw peuter. Zo hopen we u een inkijkje te geven in onze manier van werken, kennis te maken met elkaar en open te staan voor vragen. Maar het leukst van alles is het natuurlijk voor uw peuter om samen met papa, mama, opa of oma een uurtje te spelen en trots de klas, het speelgoed en vriendjes te laten zien!
Vrijdag 17 februari is de volgende inloop/kijkochtend en bent u vanaf 11.15 uur weer van harte welkom! Voor de meivakantie staat maandag 17 april in de planning.

START EN AFSCHEID
De komende periode nemen we afscheid van Tije, Skyler, Liora en Ravi. Zij gaan naar de basisschool. We wensen jullie veel plezier in jullie nieuwe klas.
In januari zijn Melcon, Jill en Djenna gestart en kregen veel peuters er een ochtend(en) bij. Mocht u ook belangstelling hebben voor een extra ochtend voor uw peuter, neem dan bijtijds contact op met de planning/klantenservice 088-3043043.

Wilt u leuke foto’s bekijken van de verschillende activiteiten, kijk dan snel op onze site!

DENKT U ERAAN….
- Af en toe het postbakje van uw peuter, dat boven de kapstok staat, te legen
- Luiers mee te geven voor uw peuter en deze ’s morgens bij de fruitbak neer te leggen  (voorzien van naam ! geen pullupbroekjes als uw peuter nog niet zindelijk is)

-Wij plaatsen af en toe een berichtje/foto op de SPL Facebook, misschien vindt u het leuk dit, en berichten van andere peuterspeelzalen, te volgen
-Als uw kind ziek is of niet naar de speelzaal kan komen, kunt u haar/hem ook via WhatsApp afmelden op ons mobiele nummer 06-51069813. Misschien wel zo handig.

VOORJAARSVAKANTIE  27 feb t/m 5 maart 2023. De speelzaal is dan gesloten.

 

 Met vriendelijke groet,
Jacqueline, Miranda, Monique, Gaby, Angela en Andrea

Hooiberg_in_de_kring 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...