SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg juli 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Start en afscheid bij de Hooiberg

Voor de zomervakantie nemen we afscheid van Olivia, Feline, Thomas, Emma, Parnia en Clara want zij worden 4 jaar en zijn klaar voor een nieuwe uitdaging….de basisschool. Allemaal veel plezier gewenst in jullie nieuwe klas!

Na de zomervakantie starten er weer nieuwe peuters op de Hooiberg: Damian, Hannah, Misha, Milan, Claire, Ammar, Sophia en Nikita. We wensen jullie een fijne tijd bij ons.

(Puk) thema's

De afgelopen weken hebben we veel plezier gehad met de thema’s ‘kriebelbeestjes’, ‘prinsen en prinsessen’ en de laatste weken voor de zomervakantie met het thema ‘oef, wat warm/zomer’. Zeker de eerste week van dit thema konden we door het warme weer veel buiten spelen met water en zand.

watertafel_Hooiberg

Tussendoor hebben de peuters nog een mooi vaderdagkadootje gemaakt; een sleutelhanger met het handje van uw peuter.

handjes

Foto’s van activiteiten kunt u natuurlijk nog steeds vinden op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl onder de Hooiberg.

Veel kijkplezier !

Nu is het bijna zomervakantie en we kunnen terugkijken op fijne weken!  De maatregelen die wij aangegeven hebben worden door ouders goed in acht genomen en dat is heel fijn, dank daarvoor. 

 

Het halen en brengen van de peuters verloopt prima. Ook de nieuwkomertjes hebben het heel goed gedaan zo zonder papa of mama te beginnen op de speelzaal; zonder een vertrouwde knuffel mee en zwaaien bij het raam……..knap hoor!  We merken als leidsters dat het op een bepaalde manier ook rust en duidelijkheid geeft aan peuters.

Ook na de zomervakantie zullen in het kader van de veiligheid de volgende maatregelen van kracht blijven:

-Na de zomervakantie starten we weer net als voorheen met een half uur inloop en zijn de

 brengtijden van 8.15-8.45 uur en u kunt uw peuter ophalen tussen 11.45-12.15 uur.

-Uw peuter wordt bij de voordeur door ons opgevangen. Ouders kunnen niet mee naar binnen. Staan er meerdere ouders en peuters te wachten, houd dan 1.5 m afstand.

-Knuffels en spenen laten we, in verband met de hygiene, thuis.

-De leidster zal bij binnenkomst de handjes van uw peuter ontsmetten.

-Graag een bakje met geschild fruit meegeven. Druiven en tomaatjes doormidden snijden in verband met verslikkingsgevaar.

-Wij zorgen dat jasjes, fruitbakjes en luiers bij binnenkomst op de juiste plek komen. Graag alles voorzien van naam!

-We zullen ’s morgens het hek bij de entree volledig open zetten. Graag rechts van de boom het plein oplopen en nadat u uw peuter heeft afgegeven via de kant van de muur naar het raam om nog even te zwaaien en dan aan de rechterkant van het hek het plein verlaten.

-Bij mooi weer spelen we aan het einde van de ochtend buiten en zorgen wij ervoor dat de tasjes en jasjes buiten hangen. Ouders blijven buiten het hek. De leidster zal uw peuter aan u overdragen.

-Bij minder weer wachten de ouders buiten bij de voordeur (op gepaste afstand) en de leidster zorgt ervoor dat uw kind met jasje en tasje aan u wordt overgedragen.

-Heeft uw peuter (of een familielid) koorts, is hij/zij (of een famielid) aan het hoesten, blijf dan thuis! Heeft uw peuter een snotneus, maar voelt hij/zij zich verder goed, kom dan gewoon naar de speelzaal. Bij twijfel kunt u altijd even met ons bellen/overleggen.

-Is uw peuter jarig dan mag hij/zij natuurlijk trakteren. Helaas kunnen hierbij geen ouders aanwezig zijn en moet de traktatie verpakt zijn (bv rozijntjes, verpakte ontbijtkoekjes e.d.).

Heeft u vragen, ook over uw peuter, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen, tel. 071-5767370 of een mailtje sturen naar hooiberg@kinderspeelzaalvoorschoten.nl 

Stagiaires

Na de zomervakantie keren een aantal bekende gezichten terug : op maandag en woensdag blijft Gaby komend schooljaar bij ons stage lopen om zodoende haar opleiding af te kunnen ronden. Op donderdag en vrijdag komt Fee ons komend schooljaar helpen en ervaring opdoen.
Alicia blijft tot de kerstvakantie op dinsdag- en vrijdagochtend bij ons meelopen.

Dank u 

Wij danken u voor uw medewerking de afgelopen periode en wensen u allemaal een hele fijne, zonnige en ontspannen zomer toe!

De speelzaal is gesloten van 18 juli t/m 30 augustus en we hopen u en de kinderen straks allemaal weer in goede gezondheid terug te zien!

 

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Miranda, Pauline & Monique

Fijne_vakantie


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...