SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg maart 2021

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

We zijn na de tweede lockdown inmiddels alweer een paar weken met de peuters gestart en we merken dat het de kinderen goed doet om naar de speelzaal te komen, te spelen, elkaar te ontmoeten en plezier te hebben met elkaar. We genieten er zelf ook weer van om met de complete groep te kunnen draaien, fijn dat iedereen er weer is !

Start en afscheid

De afgelopen periode zijn er ook weer nieuwe kinderen op de Hooiberg gestart. Welkom Tije, Pepijn, Seah, Royce, Alize, James, Noor, Mikai en Misha!
Lizzy, Myriam, Luuk, Menahel, Manisha en Olivier gaan de Hooiberg verlaten. We gaan jullie missen, maar wensen jullie veel plezier in groep 1.

Stagiaire

Na de voorjaarsvakantie is Annalisa bij ons gestart en zij zal tot de zomervakantie op donderdag en vrijdag stage bij ons lopen, welkom! We wensen haar een fijne en leerzame tijd bij de peuters van de Hooiberg.

Thema's

Afgelopen weken hebben we over het thema Vormen en Kleuren gewerkt. Leerzaam en leuk om bijvoorbeeld in de kring met elkaar te kijken wie dezelfde kleur kleren/schoenen aan hebben en dezelfde figuren bij elkaar te leggen en te benoemen. Ook hebben we leuke spelletjes waarbij de kinderen op het plaatje moeten kijken naar de kleur trui van het kindje en welke zelfde kleur ballon daar dan bij hoort. Zo leren de kinderen spelenderwijs met en van elkaar.

Pasen vieren we vanaf 22 maart. Natuurlijk gaan we met elkaar eieren zoeken en maken we allemaal een mooi paasbakje. Gaby zal met de kinderen in de paasbakjes sterrenkers kweken en we hopen dat het goed gaat groeien. Ook zingen we weer leuke liedjes over het kuikentje en versieren we het lokaal met onze eigen gemaakte knutselwerkjes.

Vanaf week 14 gaan we aan de slag met het thema Boerderij. Een thema dat peuters altijd erg aanspreekt en waar een hoop leuke activiteiten, liedjes en knutsels mee te doen zijn. De juffen hebben al leuke filmpjes opgenomen van (jonge) dieren bij boerderij Geertje en de schapenboerderij van Van der Valk die we met elkaar kunnen bekijken.
We willen dit thema feestelijk afsluiten op 22 en 23 april met een bezoek van een uurtje van kleine dieren van de Kinderboerderij Voorschoten en het eten van poffertjes met elkaar. U hoort hier t.z.t. meer van.

We proberen regelmatig foto’s op onze site te zetten, zodat u een beetje een idee heeft hoe het lokaal eruit ziet en wat de kinderen zoal doen en waarmee gespeeld wordt.

Foto’s kunt u bekijken op de pagina van de Hooiberg op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl

Hooiberg_Thema_vormen

Graag uw aandacht voor het volgende

U heeft vast de nieuwsbrief van 10 maart j.l. van Louise Schrijver gelezen en we vragen u met name onderstaande punten echt ter harte te nemen, nl:

- Bij een verjaardag graag een kleine, niet te zoete en verpakte traktatie (rozijntjes, verpakt koekje, knijpzakje fruitmoes) meegeven. Een (extra) kadootje is echt niet nodig! Het is vaak plastic en (te) klein speelgoed dat snel kapot gaat. Het verjaardagsfeest gaat echt om het ritueel: een mooie muts en stoel, de jarige toezingen, uitdelen en daarna gezellig iets eten met elkaar.
- Graag goed de afweging maken of uw peuter bij (verkoudheids)klachten wel naar de speelzaal kan en/of de ‘beslisboom’ die op onze site staat na te lopen.

Verder:
- Houdt uw peuter van druiven of tomaatjes? Deze dan graag doormidden snijden in verband met verslikkingsgevaar.
- Heeft u vragen of iets bijzonders te melden over uw peuter en is er geen gelegenheid bij het breng- of haalmoment, dan kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact met ons zoeken.

Vakanties de komende periode 

(De speelzaal is op deze dagen gesloten !)
- Pasen : vrijdag 2 april tm maandag 5 april
- Koningsdag: dinsdag 27 april
- Meivakantie: zaterdag 1 mei tm zondag 16 mei
- Pinksteren: zaterdag 22 mei tm maandag 24 mei
- Studiedag alle peuterspeelzalen: woensdag 16 juni

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...