SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg mei 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

MEI 2022 

Alweer de laatste Nieuwsbrief van het schooljaar ‘21/’22, want op zaterdag 9 juli start de zomervakantie!
In de laatste weken voor de vakantie is er altijd nog een hoop te regelen; overdrachtsformulieren en eventuele gesprekken van de 4-jarigen, gezellige verjaardagsfeestjes, intakegesprekken met de nieuwe peuters, we krijgen nieuwe labtops en smartphones die we gebruiksklaar moeten maken en de jaarlijkse EHBO cursus.
Mocht u nog wensen, vragen, bijzonderheden hebben over uw peuter, dan staan wij daar natuurlijk voor open en denken graag met u mee. Neem dan echter ruim voor de vakantie nog even contact met ons op.

 

We hopen de laatste weken op mooi weer zodat we lekker veel naar buiten kunnen met de peuters en zij zich kunnen vermaken met water en zand. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen goed ingesmeerd zijn voordat zij naar de Hooiberg komen. Wilt u hierop letten? B.v.d.

Start en afscheid

Net voor de meivakantie namen we afscheid van Bas en Mikai. Binnenkort gaan Kyan en Amy starten op de basisschool.  In de laatste weken voor de zomervakantie nemen we afscheid van Misha, Sophia en Hannah want zij mogen na de vakantie in de kleuterklas beginnen. We wensen jullie allemaal heel veel plezier op jullie nieuwe school!

Net voor de meivakantie is Namarik gestart bij de Hooiberg en de komende periode starten Melcon, Mees en Benja bij ons. Alle begin is moeilijk, maar de Hooiberg wordt vast snel een vertrouwde en fijne plek om te spelen en te ontwikkelen voor jullie.

Thema’s

De afgelopen weken hebben we stichting breed aandacht voor het thema ‘Dieren/Boerderij’. Op de Hooiberg hebben we met de kinderen gespeeld, gepraat, gezongen en geknutseld over de boerderij en de dieren die daar wonen. Op 12 en 13 mei hebben we daar een feestje van gemaakt d.m.v. het bezoek van Sandy van de Kinderboerderij Voorschoten met jonge en kleine dieren en de ochtend met poffertjes afgesloten! Het was weer een geslaagd feest op peuterniveau; niet te groot, niet te spannend, niet te lang of teveel. Zodoende heeft iedere peuter ervan kunnen genieten.

Kinderboerderij_op_bezoek_Hooiberg

Wilt u leuke foto’s bekijken van de verschillende activiteiten, kijk dan snel op onze site!

Kijkochtenden
In week 24, 13 t/m 17 juni stellen we u in de gelegenheid om met ons mee te kijken in de kring. U bent rond 11.15 uur welkom op de speelzaal. Aansluitend of na het buiten spelen kunt u uw peuter mee naar huis nemen. Ook opa of oma is natuurlijk welkom om een kijkje te komen nemen. Wel graag even aanmelden bij de leidsters.

Stagiaires

Vanaf 20 juni loopt Sacha 2 weken (snuffel)stage bij ons om te kijken of de kinderopvang iets voor haar is en of zij haar vervolgopleiding hierin wil doen.
Hind rond voor de zomervakantie haar stage op woensdag van een half jaar bij ons af. Bedankt Hind, de peuters en de juffen gaan je enthousiaste inzet missen!
Zo proberen we als stichting jonge mensen mee te laten kijken, kansen te geven en hopelijk toekomstige leidsters enthousiast te maken voor het vak!

Vakantie

(De peuterspeelzaal is dan gesloten)
Hemelvaart: 26-29 mei
Pinksteren: 5 en 6 juni
Zomervakantie: 9 juli – 21 augustus

 

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...