SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg november 2021

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Thema's

Dit jaar hebben we op de peuterspeelzaal in oktober meegedaan met de kinderboekenweek, met het thema Beroepen. Een thema waar we met de peuters veel plezier mee hebben gehad. Verkleden als politie- of brandweerman/vrouw, prinses en dokter. Leuke en leerzame kringspelletjes: welk attribuut hoort bijvoorbeeld bij het plaatje van de bakker, astronaut of vuilnisman. En als klap op de vuurpijl kwam de papa van Mikai in politiepak en met politieauto op bezoek en werden we vereerd met een bezoek van de vuilniswagen. Voor sommige peuters best spannend, maar achter het hek met de juf kijken is ook leuk en voor anderen was het een feest om in de politie- of vuilniswagen plaats te mogen nemen! (zie foto’s op de site!)
De mama’s van Dex, Lyam en Norah bedankt voor het voorlezen in de kring tijdens de Kinderboekenweek, de kinderen hebben ervan genoten!

Hooiberg_thema_beroepen_1 

Na de herfstvakantie was het tijd om met het thema Herfst aan de slag te gaan; wind, regen, vallende blaadjes, hoe heten de vruchten uit de verschillende bomen en welke dieren zie je in het bos? Hier sluiten de liedjes van de paddenstoel, de eekhoorn en de spin dan weer mooi bij aan. 

Fijn dat een flink aantal ouders reageerden op de uitnodiging om in november bij ons in de kring mee te kijken. Gezellig dat u er was! Zo hopen we u een inkijkje te geven in onze manier van werken met de kinderen. In het nieuwe jaar ontvangt u weer een uitnodiging voor nieuwe kijkochtenden.

Hooiberg_voorlezen_2021

We proberen regelmatig foto’s op onze site te zetten, zodat u een idee heeft hoe het lokaal eruit ziet en wat de kinderen zoal doen en waarmee gespeeld wordt.

Foto’s kunt u bekijken op de site www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl, onder Hooiberg

Start en afscheid

In december nemen we afscheid van Pepijn omdat hij gaat verhuizen. We gaan jouw vrolijkheid missen Pepijn! Voor Sandroy is er een plekje vrij en hij komt na de Sinterklaas op de Hooiberg spelen en in januari starten Valerie en Rafael, welkom!
Ook gaan er weer een aantal kinderen naar de basisschool; Zoe, Milan, Dex, Robyn, Norah en Alize nemen de komenden weken afscheid. We wensen jullie veel plezier in jullie nieuwe klas.

Decembermaand

Vanaf 15 november zullen we op de peuterspeelzaal aandacht besteden aan Sinterklaas en zijn pieten en wordt het lokaal gezellig aangekleed.

In de week van 22 november hopen we, nadat we natuurlijk met z’n allen liedjes hebben gezongen, dat de Sint iets in de schoenen doet. In de kring eten we de kleine traktatie gezellig op met elkaar. U hoeft geen schoen van de kinderen mee te nemen, daar zorgen de juffen voor.

In week 48 vieren wij het Sinterklaasfeest met de kinderen. Omdat het voor peuters best een spannende periode is, vieren we het op de speelzaal klein en op peuterniveau. De Sint bezoekt onze speelzaal nooit persoonlijk, maar spelen we een sint verhaal uit met de handpoppen, gaan we op zoek naar de zak en is er voor ieder kind een kadootje.

Rond 8 december gaan we over op Kerst en versieren we met de kinderen de boom, maken we mooie knutsels met héél veel glitter, zingen we liedjes in de kring en proberen we vooral een gezellige sfeer te creëren.

Kerstvakantie

25 December t/m 9 januari 2022. De speelzaal is dan gesloten.

 

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...