SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg november 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Na de herfstvakantie gaat het altijd weer snel richting het einde van het jaar. De juffen hoeven dan niet na te denken over de thema’s, want die volgen elkaar vanzelf op met Sint en Kerst en gaan we met de peuters weer een gezellige en soms spannende tijd tegemoet.

We starten de feestelijkheden vanaf 12 november als de Sint op tv het land binnen komt. Het lokaal wordt gezellig aangekleed en versierd met alle mooie zelfgemaakte knutsels.

In de week van 21 november hopen we, nadat we met z’n allen liedjes hebben gezongen, dat de Sint iets lekkers in de schoenen doet. In de kring eten we de kleine traktatie gezellig op met elkaar. U hoeft geen schoen van de kinderen mee te nemen, daar zorgen de juffen voor.

In week 48 vieren wij het Sinterklaasfeest met de kinderen. Omdat het voor peuters best een spannende periode is, vieren we het op de speelzaal klein en op peuterniveau. De Sint bezoekt onze speelzaal nooit persoonlijk, maar spelen we een sint verhaal met de handpoppen. Dit is vaak al spannend genoeg. Daarna gaan we op zoek naar de zak en is er voor ieder kind een kadootje.

Rond 12 december gaan we over op Kerst en versieren we met de kinderen de boom, gebruiken we héél veel glitter in onze werkjes, zingen we liedjes in de kring en proberen we vooral een gezellige sfeer te creëren.

Op 24 december start de Kerstvakantie en is de Hooiberg 2 weken gesloten.

Inloop/kijk/speelochtend

Fijn dat een flink aantal ouders reageerden op de uitnodiging en in oktober aanwezig waren op de speelzaal om mee te kijken en te spelen met uw peuter. Gezellig dat u er was! Zo hopen we u een inkijkje te geven in onze manier van werken, kennis te maken met elkaar en open te staan voor vragen. Maar het leukst van alles is het natuurlijk voor uw peuter om samen met papa, mama, opa of oma een uurtje te spelen en trots de klas, het speelgoed en vriendjes te laten zien!
Maandag 14 november is de volgende inloop/kijkochtend en bent u vanaf 11.15 uur weer van harte welkom!
Voor het nieuwe jaar hebben we de inloop/kijkochtenden gepland op donderdag 19 januari en vrijdag 17 februari.

Start en afscheid

De komende periode nemen we afscheid van James, Senn, Milan, Emila, Noor, Arda, Bahram. Zij gaan naar de basisschool. We wensen jullie veel plezier in jullie nieuwe klas.
In november start Lenn, Clara en Ezra. Na de kerstvakantie starten Jill, Melcon en Djenna. Van harte welkom allemaal, jullie gaan het vast naar jullie zin krijgen op de speelzaal!

Denkt u eraan....

- Af en toe het postbakje van uw peuter, dat boven de kapstok staat, te legen
- De jasjes, dasjes, handschoenen, tasjes en fruitbakjes te voorzien van naam zodat de juffen de juiste spullen aantrekken en meegeven
- Luiers mee te geven voor uw peuter , tevens voorzien van naam (geen pull-upbroekjes als uw peuter nog niet zindelijk is)

-Wij plaatsen af en toe een berichtje/foto op de SPL Facebook, misschien vindt u het leuk dit, en berichten van andere peuterspeelzalen, te volgen
-Als uw kind ziek is of niet naar de speelzaal kan komen, kunt u haar/hem ook via WhatsApp afmelden op ons mobiele nummer 06-51069813. Misschien wel zo handig.

Kerstvakantie

24 December t/m 8 januari 2023. De speelzaal is dan gesloten.

 

Wij wensen u alvast een gezellige maanden!

 

Met vriendelijke groet,
Jacqueline, Miranda, Monique, Gaby, Angela en Andrea

Sinterkerst


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...