SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg okt.2019

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

Start en afscheid op de Hooiberg

De komende tijd nemen we afscheid van Liam en Celyne, want zij gaan naar de basisschool. We wensen jullie veel plezier in jullie nieuwe klas.

Na de herfstvakantie starten Robyn, Mikayla, Zoé, Duuk, Thomas en Boaz bij de Hooiberg, welkom allemaal!

Thema's op de speelzaal

De afgelopen weken hebben we aandacht besteed aan het Puk thema ‘Hoera een baby’. Een thema dat veel peuters aanspreekt en waar veel peuters mee te maken hebben als er thuis een broertje of zusje bijkomt. We hebben weer mooie knutsels gemaakt, liedjes gezongen en in de poppenhoek werd er druk nagespeeld met flesjes, luiertjes en werd de baby soms zelfs in slaap gezongen. 

Hooiberg_baby

Ook kwam de mama van Mila haar dikke buik laten zien in de kring en inmiddels is er een broertje geboren, gefeliciteerd !

Ook bij juf Joyce is een zoon geboren, Max. De ouders van de maandaggroep hebben al voor veel leuke kadootjes gezorgd en de Ouder Commissie heeft er een mooie kadomand van gemaakt. In de herfstvakantie zullen we juf Joyce verrassen met deze mand en de mooie knutsels van de peuters.

Nu is het herfst op de speelzaal en zingen we met de kinderen van de paddestoelen, eekhoorn, egeltjes en regen. 

Na de herfstvakantie willen we starten met het thema ‘Welkom Puk’. Omdat we veel nieuwe peuters hebben lijkt het ons goed aandacht te besteden aan wie we zijn/hoe we heten, hoe en waar we spelen, waar alles staat op de speelzaal en in het kader van de cursus ‘Vreedzame School’ proberen we nog meer aandacht te besteden aan hoe we met elkaar omgaan.

We proberen regelmatig de activiteiten van de kinderen vast te leggen. Dit kunt u op onze site bekijken www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl onder ‘Hooiberg’ waar u onderaan de pagina kunt inloggen onder ‘fotoalbum’ d.m.v. skv-hooiberg en hRsp5. Er staan mooie plaatjes bij. Veel kijkplezier!

CJG op de speelzaal/koffieochtend

Op maandag 11 november vanaf 11.15 uur staat de koffie voor u klaar (ook als uw peuter niet op die ochtend de Hooiberg bezoekt bent u welkom met uw peuter). U kunt kennis maken met andere ouders en is Astrid de Nijs van het CJG aanwezig voor eventuele (opvoedkundige) vragen. Teven zal JES Rijnland aanwezig zijn (www.jesrijnland.nl) en zullen zij u o.a. meer kunnen vertellen over de VoorleesExpress:

‘De VoorleesExpress is voor ouders met kinderen 

Logo_Jes_Rijnland

tussen 2 en 10 jaar. Dit programma bestaat uit 20 huisbezoeken en wordt uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers. Ouders krijgen handvatten hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taal door middel van het lezen van verhalen. Een mooi moment samen, waar kinderen veel van leren! 

Kosten: Meedoen aan de VoorleesExpress kost 

€ 10,- voor 20 huisbezoeken’

Vakantie en studiedag

De speelzaal is gesloten op Woensdag 20 november i.v.m. een studiedag en in de Herfstvakantie van 19 oktober t/m 27 oktober !

Graag uw aandacht voor het volgende:

- Wilt u jasjes, dasjes en tasjes voorzien van naam.

- Traktaties graag klein houden , een peutermaagje is snel gevuld. Het gaat om het ritueel van het feestje in de kring en de aandacht voor de jarige. Dus alleen iets uitdelen in de kring is dan voldoende!

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Miranda en Margriet


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...