SKV nieuws

Nieuwsbrief Hooiberg september 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Hooiberg - Voorschoten NH

SEPTEMBER 2022

De eerste nieuwsbrief van een nieuw schooljaar ! We hopen dat iedereen een fijne zomer(vakantie) heeft gehad, aan het weer lag het in elk geval niet met zoveel uren zonneschijn.
We hebben weer een heel jaar voor ons liggen en hopen er samen met u en uw peuter een fijne periode van te maken, waarin tijd, aandacht en respect voor elkaar is en waarin we uw peuter begeleiden in de stappen die hij/zij gaat maken. Bij de één verloopt de ontwikkeling volgens het boekje, de ander heeft wat langer tijd nodig of en soms verloopt de ontwikkeling heel vlot. Mocht u vragen hebben, ondersteuning nodig hebben en/of een gesprek willen, laat het ons altijd weten!

Start en Afscheid

Er starten de komende periode weer een aantal nieuwe peuters. Gezellig dat jullie bij ons op de groep komen Ravi, Elize, Rozalie, Andreas, Esaam, Daantje, Minglu en Lucas.

Thema's

Voor vele peuters was het heerlijk om na de vakantie weer in het speelgoed en de structuur van de ochtend en de ruimte ‘te zakken’ en o.a. het nieuwe speelgoed SmartMax te ontdekken.

De eerste twee weken zijn we rustig opgestart, zodat de anderen en nieuwe peuters hun draai een beetje kunnen vinden en (weer) vertrouwd kunnen raken met de ritueeltjes en de ruimte van de speelzaal.

Hooiberg_sept_22_a

Zoals u weet werken we binnen de SKV met het programma van de Vreedzame School. Hier besteden we natuurlijk iedere dag aandacht aan. In de kring door te benoemen ‘wie is er vandaag/wie is ziek’, te ‘zorgen voor elkaar’ als er bv verdriet is, ‘we dragen allemaal ons steentje bij’ door bv samen op te ruimen na het vrije spel, maar ook te benoemen dat ‘we allemaal anders zijn’ en er ‘allemaal mogen zijn’.

Daarom starten we vanaf 5 september met het thema ‘Wie ben ik/we horen bij elkaar’. Zo proberen we aan het begin van het schooljaar de kinderen bewust van elkaar te maken, het belang van de groep en het samen-zijn te benadrukken, maar ook te kijken hoe we er allemaal anders uitzien.

Meestal werken we zo’n 3 weken aan een thema. Vanaf ongeveer week 39 gaan we met de peuters lezen, werken, zingen en spelen over ‘Kleuren en vormen’.
De herfst zal dit jaar door de droogte vroeg beginnen en rond 10 oktober beginnen we dan ook met het thema ‘Herfst’.

We proberen af en toe foto’s te maken van de verschillende groepsactiviteiten. Wilt u deze bekijken dan kan dat op onze site!

Kijkochtenden

Het komende jaar willen we u de gelegenheid geven om te komen kijken op de speelzaal, een uurtje met uw kind te spelen, kennis te maken met de leidsters, vragen te stellen enz.

Noteer daarom alvast in uw agenda di 4 oktober, ma 14 november en donderdag
19 januari
. Vanaf 11.15 uur bent u welkom op de speelzaal, ook ouders waarvan de peuter die ochtend niet de speelzaal bezoekt. Ook opa of oma is natuurlijk welkom om een kijkje te komen nemen. Wel graag even aanmelden bij de leidsters.

Stagiaires

Dit schooljaar loopt Angela op maandag, donderdag en vrijdag stage op de Hooiberg. Zij doet de BBL opleiding en hoopt bij ons een hoop te kunnen leren. Welkom Angela!

Vakantie (De peuterspeelzaal is dan gesloten)

Herfstvakantie  : 22 okt – 30 okt.
Leidens Ontzet : 3 oktober 

Met vriendelijke groet,
Leidsters peuterspeelzaal de Hooiberg

Hooiberg_sept_22_b

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...