SKV nieuws

Nieuwsbrief januari 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal de Boerderij

De Boerderij bestaat 1 jaar

Een jaar geleden zijn we begonnen met de groep De Boerderij als uitbreiding van de Hooiberg. Het werd geen ‘gewone’ groep maar een groep die gecombineerd werd met kinderen uit de 3plus groep van kinderdagverblijf Bibelebon van Norlandia. Dat was beste spannend. Het in- en uitstromen van de kinderen verloopt wat anders dan bij de Hooiberg en er werken twee juffen uit verschillende organisaties. Maar inmiddels zijn we helemaal gewend aan deze manier van werken. Omdat we bij de Boerderij dezelfde dagindeling hebben als bij de Hooiberg is het voor de kinderen niet heel anders. We werken bij de Boerderij ‘gewoon’ volgens de principes van het peuterspeelzaalwerk zoals we dat in ons Pedagogisch beleidsplan hebben beschreven. De groep heeft ook zeker voordelen. Zo eindigen we in een ‘kleine kring’ waardoor er extra aandacht is bij het interactief voorlezen. Daarnaast zijn de kinderen vanuit de 3plus groep wat ouder wat voor de 2 jarigen wat meer rust geeft en ze zich goed kunnen optrekken ten aanzien van hun ontwikkeling.

Logo_De_Boerderij

We zijn er zelf ook heel blij mee dat we na een jaar kunnen zeggen dat de samenwerking goed werkt.

We willen nog wel wat dingetjes verbeteren zoals de inrichting van het lokaal. We zullen de komende tijd proberen de ‘hoeken’ nog wat anders in te richten zodat we ook beter de thema’s daarin kunnen doorvoeren.

Er zal ook een nieuwe juf komen die juf Louise op termijn zal vervangen. Dat is juf Linda de Hoop. Voorlopig is het echter nog niet zo ver en blijft Louise het vaste gezicht naast Marlous.

Thema’s

Na alle Sinterklaas en Kerstactiviteiten zijn we de afgelopen weken bezig geweest met de Nationale Voorleesdagen. We hebben gelezen over Moppereend en daarover gekleurd en geverfd. Op maandag 27 januari kwam de moeder van Olivia voorlezen. Zij las over een Miereneter die niet wist wat hij als miereneter moest eten. En over een hondje dat wegwaaide met een gevonden paraplu.

Moppereend

Op woensdag 30 januari gaan we met samen met de peuters van de groep van de Hooiberg en van het kinderdagverblijf luisteren naar het verhaal van Moppereend. Mirjam van de Bibliotheek komt dan aan de hand van grote platen het verhaal van Mopperend vertellen.

Logo_Bibliotheek

Omdat we bij de peuterspeelzaal werken aan de hand van de methode De Vreedzame School gaan we in februari verder met het thema ‘wie ben ik en vriendjes’. We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich onderdeel van de groep voelen en we hopen met het thema daar nog iets extra’s aan toe te voegen.

Foto’s

Soms maken we foto’s van activiteiten op de groep. Op de website kunt u deze foto’s vinden. De inlogcode kunt u aan juf Louise vragen.

Nieuwe openingstijden

Vanaf 6 januari zijn de openingstijden verruimd. U kunt uw peuter nu vanaf 8.15 tot 8.45 brengen en tussen 11.45 en 12.15 weer ophalen. Als het u niet lukt op deze haal- en brengtijden kunt u dat altijd even bespreken met de juffen.

Omdat het lokaal in de ochtend ook gebruikt wordt door kinderen van de Voorschoolse opvang kan het zijn dat als u uw peuter brengt, er nog ‘grotere’ kinderen zijn. Dat is niet erg. U kunt gewoon binnenkomen. We zorgen ervoor dat er altijd al speelgoed ligt en uw peuter gelijk kan beginnen met spelen. De juf is er uiteraard ook en zal goed op uw peuter letten.

Voorjaarsvakantie

Op vrijdag 21 februari 2020 begint de voorjaarsvakantie tot zondag 1 maart 2020.

 

Met vriendelijke groet,

Louise, Linda en Marlous

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...