SKV nieuws

Nieuwsbrief januari Olleke Bolleke

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nieuwsbrief januari 2023

Afgelopen periode:

De feestdagen en de vakantie zit er weer op en hopelijk is bij iedereen de rust weer een beetje wedergekeerd. Het is altijd super gezellig al die feestdagen maar het neemt ook wel wat onrust en spanning met zich mee. Met sinterklaas gingen de kinderen helemaal op in het verhaal met de handpoppen van juf Astrid over de ring van Sinterklaas. En het zoeken naar de cadeautje en hun schoen zetten is natuurlijk ook altijd een hoogte punt voor de kinderen. Met kerst hebben de kinderen heerlijk zitten smullen tijdens het kerst brunch. Wat een feestje was het. Zo gezellig met al die lekker hapjes, gezellige lichtjes en blije kindjes die helemaal feestelijk gekleed kwamen.

Afscheid en nieuwe kindjes

Voor de vakantie hebben we afscheid genomen van Jip. Die is 4 jaar geworden en gaat nu naar school. Heel veel plezier Jip!!!

Gelukkig komt er ook weer een nieuw kindje spelen. Djennesy komt onze club versterken. Welkom Djennesy!!!

Nieuwe thema's

Volgende week gaan we beginnen met het thema Dieren! We zullen het natuurlijk gaan hebben over de geluiden die ze maken, grote en kleine dieren. Maar ook over de verschillende soorten dieren. Huisdieren, boerderij dieren, wilde dieren of zee dieren. Genoeg om over te praten, leren en vertellen. Natuurlijk doen we dat door middel van verschillende liedjes, knutsels, boekjes, spelletjes en verhaaltjes.

Een paar aandachtspuntjes

  • Reserve kleding. Willen jullie er aan denken om een setje reserve kleding in de tas mee te geven. Ook de oudere kindjes. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Een omgevallen beker, de broek niet helemaal goed naar beneden is gedaan op de wc, of toch een plasje in de broek. Is allemaal niet erg en kan gebeuren. Dan is het wel zo fijn als de kinderen zelf reserve kleding hebben.
  • Even een reminder over de haal en breng tijden. Het brengen is tussen 8.15 en 9.00 uur. Ophalen tussen 11.30 en 12.15.
  • Inloop week. In week 4 van 23 januari t/m 27 januari is het inloopweek. Van 8.15- 9.00 uur.  Er is dan de mogelijkheid om even met uw kind binnen te komen en een spelletje te spelen. Zo kunnen jullie even op de groep kijken en contact hebben met de andere ouders.
  • 24 januari komt jeugdverpleegkundige Jolanda Seegers van het consultatiebureau weer langs. Als jullie nog vragen hebben omtrent opvoeding kunnen jullie die aan haar stellen.

Website

Op Olleke Bolleke worden geregeld foto’s gemaakt bij diverse activiteiten. U kunt deze bekijken op de website.  

Op de website is ook veel informatie te vinden over de werkwijze van de peuterspeelzalen van de SPL in het algemeen. U kunt er bijvoorbeeld het meest recente Pedagogisch beleidsplan vinden, het klachtenreglement en de inspectie rapporten.

Verder vindt u het laatste nieuws op onze website:

 

www.splopvang.nl

(onder Olleke Bolleke Voorschoten)

 

 

 

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...