SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke juni

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Afgelopen periode

Wat hebben wij gedaan de afgelopen periode op Olleke Bolleke
In mei hebben we met de peuters gelezen, gezongen en werkjes gemaakt over het thema ‘Boerderij’. Een leuk onderwerp om in de lente mee bezig te zijn als er kalfjes en kuikentjes geboren worden en de lammetjes weer door de wei dartelen. We hebben het thema afgesloten op zaterdag 20 mei met het Boerderijfeestje, waarbij Sandy van de Kinderboerderij Voorschoten aanwezig was met een lammetje, kuikentjes, twee jonge eenden, konijnen en cavia’s. Ook konden de kinderen verschillende spelletjes doen en lekkere pannenkoeken eten. We hebben een totaalbedrag van €100 opgehaald, waarvan we, na aftrek van kosten, rond de €50 overhouden om nieuw speelgoed te kopen. Ouders, Ouder Commissie, bedankt voor de helpende handjes en baksels en leuk dat u er was !! Op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten, onder Olleke Bolleke kunt u inloggen om foto’s te bekijken van het feest.
SAM_1767
Daarna hebben we twee weken aandacht besteed aan het thema ‘Kriebelbeestjes’. Leuk en ook best een beetje spannend onderwerp, vooral als de spinnen aan de orde kwamen. Door buiten naar beestjes te zoeken, ze op je hand te laten lopen, het opzegversje van het spinnetje uit te beelden, hebben we de peuters laten zien dat die kleine beestjes eigenlijk niets doen, maar vaak alleen een beetje kriebelen.

Thema Oef, wat warm

Momenteel zijn wij bezig met het thema ‘Oef, wat warm’ en praten, zingen en werken we met de peuters over de zomer en de komende vakantie. We hebben afgelopen week genoten van het prachtige weer en veel buiten kunnen spelen en het gevoel van zomer en mooi weer concreet kunnen maken voor de kinderen. Lekker in je jurkje, korte broek, hemdje en blote voeten in je sandalen naar buiten en met water kliederen in de waterbak en met de waterbaan. Nat worden is dan niet erg, want het zonnetje maakt alles zo weer droog!

Wie gaan ons verlaten en wie komen er

Wie verlaten de speelzaal en wie starten er op de speelzaal?
Na de zomervakantie gaan er weer een aantal peuters Olleke Bolleke verlaten. Leona, Julia, Josefien, Ben, Mees, Lior en Rahul worden vier en gaan een nieuwe start maken op de basisschool. Veel plezier in jullie nieuwe klas!
Na de vakantie starten Daemian, Aimee, Vince, Feline en Roos bij ons. Welkom allemaal!

Jacquenline wisselt van werkplek met Margriet

Na de zomervakantie vindt er ook een wisseling van leidsters plaats. Op maandag werken juf Astrid en Monique en op dinsdag t/m donderdag werken juf Astrid en Margriet. Op dinsdag komt om de twee weken Yvonne ons helpen en op woensdag blijft juf Carolien ons helpen.

Dag lieve peuters, dag ouders !
Na 12 jaar is dit mijn laatste week op Olleke Bolleke en ga ik per 1 juli op vakantie.
Na de zomervakantie ga ik een nieuwe start maken op peuterspeelzaal De Hooiberg in Noord-Hofland. Ik kijk terug op leuke jaren met mooie ontwikkelingen van kinderen en fijne contacten met ouders. Peuters, ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk collega’s BEDANKT voor de leuke tijd die ik op Olleke Bolleke heb gehad! Tot ziens ergens in Voorschoten! 
Jacqueline

Zomervakantie

De zomervakantie begint op 8 juli en dan is de speelzaal 6 weken gesloten.
Op 21 augustus opent Olleke Bolleke haar deuren weer!
Wij wensen iedereen, dichtbij of ver weg, een fijne tijd!
      
Met vriendelijke groet,
Leidsters Olleke Bolleke
 

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...