SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke november 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nieuwsbrief Olleke Bolleke november 2020

We zijn goed van start gegaan in het nieuwe schooljaar. Het is fijn dat de peuters, ondanks alle Corona maatregelen, nog steeds naar Olleke Bolleke mogen komen. Het ritueel met handjes schoonmaken is inmiddels een dagelijkse routine geworden,

In september zijn we rustig begonnen om de peuters weer even te laten wennen. Daarna zijn we gestart met het thema verkeer. Dit is een leuk en leerzaam thema. We hebben boekjes van o.a. Stoeprand STOP en Anna in het verkeer gelezen.

Olleke_Thema_Verkeer

Ook hebben we geknutseld met verf, lijm en kleurpotloden.

Er zijn veel mooie knutselwerkjes gemaakt, o.a. een verkeersbord zoals u op de foto kunt zien. Ook hebben de peuters een stoplicht gemaakt. Maar in welke volgorde zitten de kleuren rood, oranje, groen. Er was geen voorbeeld, de peuters moesten hier zelf over nadenken.

Olleke_Thema_Verkeer_2

Er was een themakist over het verkeer. Daarin zat o.a. een stoplicht en die deed het echt. Dat was natuurlijk heel leuk.

Het stopbord hebben we ook in de kring gebruikt tijdens liedjes zingen. Stond het bord op groen dan werd er gezongen maar zodra het rood werd gedraaid dan moesten de kinderen gelijk stoppen met zingen. De peuters hebben hier veel plezier aan beleefd.

Het thema herfst is nu in volle gang. Dit vinden de peuters maar ook de leidsters altijd leuk. Het is een thema waarmee veel mogelijk is. We zingen liedjes, lezen voor uit o.a. Anton en de blaadjes en maken knutselwerkjes. Buiten gaan we blaadjes vangen en rapen.

 • Als u lege wc-rollen heeft wilt u ze dan meenemen naar de speelzaal. Daar kunnen mooie knutselwerkjes mee worden gemaakt.

Welkom aan de nieuwe peuters

Guusje, Fee, Liam F. Soukaina, Lieve, Lodewijk, David, Ryan, Marije,

We zwaaien gedag aan: Mees

Personele wijziging bij Olleke Bolleke

Zoals u per mail heeft vernomen zal Annemieke van der Heide per

30 november Olleke Bolleke als invalster gaan verlaten en een vaste baan krijgen bij Pippeloen. Pauline Morssink zal haar plaats voorlopig innemen.

De dagen zullen als volgt worden ingedeeld:

Maandag:                     Astrid en Pauline

Dinsdag                        Astrid en Pauline

Woensdag                    Astrid en Carolien

Donderdag                   Astrid en Carolien

Welkom Pauline bij Olleke Bolleke.

Sint en Kerst

U ontvangt over het vieren van Sint en Kerst nog een aparte nieuwsbrief. Onderstaand alvast de dagen waarop wij dit zullen vieren.

Sint: dinsdag 1 en donderdag 3 december. Kerst: maandag 14 en woensdag 16 december.

Oudercommissie

De moeders van Daley, Ella, en Liam F. zitten in de oudercommissie. Zij zijn o.a. de extra handen op de drukke dagen van Sint en Kerst.

Nog een paar aandachtspuntjes

 • Wij wijzen u op de tijden dat u uw kind kunt brengen en ophalen

Brengen 08.15 – 09.00 uur

Halen     11.30 – 12.15 uur

 • Wilt u bij het halen van uw kind achter het hek blijven wachten. De leidsters komen met uw kind naar u toe. Dit alles om u en onze gezondheid te beschermen.
 • Wij verzoeken u de naam van uw kind in de jas te vermelden zodat uw kind niet thuiskomt met een andere jas.
  • Ook graag de naam vermelden op trommeltjes en in het rugzakje van uw kind.
  • Luiers ook graag voorzien van naam.
 • Geen luierbroekjes, aangezien we dan veel tijd kwijt zijn aan het aan/uitkleden van alle luier kinderen.
 • Zou u ervoor willen zorgen dat er genoeg reserve kleding is voor uw kind. o Heeft u kleding die u weg wilt doen, dan houden wij ons aanbevolen. Olleke Bolleke heeft niet veel reserve kleding meer o.a. lange broeken en sokken zitten wij om te springen.
 • Op de site van Kinderspeelzaalvoorschoten vindt u informatie over de Vreedzame School.
 • Tevens vindt u hier ook het laatste nieuws over de maatregelen betreffende Covid-19 en de beslisboom voor als uw kind klachten heeft of uw kind wel of niet mag komen.

 

Annemieke, Pauline, Astrid, Carolien

Blijf gezond

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...