SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke oktober

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Welkom Puk

Dit schooljaar zijn wij gestart met het thema ´Welkom Puk`. Puk is onze vaste gast die een rol speelt in het dagelijkse speelzaal programma.

Puk_OB

Vaak starten we het nieuwe schooljaar met dit thema omdat er dan  meerdere nieuwe kinderen tegelijk zijn. Tijdens dit thema leert Puk de andere kinderen en de peuterspeelzaal kennen. Welke speelhoeken zijn er, welk speelgoed hoort waar thuis en wat gaan we op een ochtend allemaal doen. De oudere kinderen laten dit aan Puk zien en voelen zich al heel groot en wijs. De kinderen maakten o.a. een kleurboekje met afbeeldingen van de dagindeling en mochten Puk “aankleden”.

 

Prinsjesdag

Met Prinsjesdag hebben de kinderen een prachtige gouden koets gemaakt. Daarna zijn we nog even doorgegaan met het thema Prinsen en prinsessen. We hebben boekjes voorgelezen, spelletjes gedaan, liedjes gezongen en knutselwerkjes gemaakt tijdens dit thema.

 

N.B. We laten de kinderen vrijwillig werkjes maken, het is geen verplichting. Het kan dus voorkomen dat uw kind niet aan alle activiteiten heeft meegedaan en daardoor bepaalde werkjes mist. Uiteraard stimuleren we de kinderen die niet zo snel de knutseltafel kiezen wel om regelmatig een werkje te maken.

 

Herfst

Het zal u niet zijn ontgaan dat de herfst Inmiddels zijn intrede heeft gedaan, dus tijd voor het thema “herfst”

Herfst_OB

Wie verlaten de speelzaal en wie starten er op de speelzaal?

Hier volgen de nieuwkomers die recent op Olleke bolleke zijn gestart of gaan starten: Molly, Daemian, Feline, Roos, Vince, Dex, Emma, Jacky en Abel en Freya.

Welkom allemaal!

 

We nemen hebben afscheid genomen van: Elise, Nady en Feyo.

Wij wensen jullie veel plezier en succes op de basisschool.

Stagiaire op de speelzaal

Op dinsdag en woensdag hebben wij sinds kort een stagaire. Haar naam is Mariem.

Zij zal hier waarschijnlijk blijven tot de zomervakantie.

Herfst_egeltje_OB

Graag uw aandacht voor het volgende

-      In de luiermandjes in de verschoonruimte komen we regelmatig luierbroekjes tegen. Wij verzoeken u vriendelijk om gewone luiers mee te nemen i.p.v. luierbroekjes. Het kost ons veel extra tijd om kinderen met luierbroekjes te verschonen omdat kleding en schoenen uit en weer aangetrokken moeten worden. Met gemiddeld zo’n 8 luierkinderen per dag is dit veel extra werk. 

-      Ook vragen wij u om niet onnodig een rugtas en speelgoed mee te nemen naar Olleke Bolleke. Soms liggen er zoveel tassen dat ze niet meer in de daarvoor bestemde bak passen. Bovendien kan speelgoed bij ons makkelijk zoek raken.

Nieuwe leden oudercommissie

Wij zoeken nog nieuwe leden voor onze oudercommissie. Ongeveer 4 keer per jaar hebben wij een vergadering en dit gaat meestal over feestjes (Pasen, zomerfeest, sint en kerst) en de organisatie hier van op de speelzaal. 

Herfstvakantie

De herfstvakantie is van zaterdag 14 oktober t/m zondag 22 oktober.

 

Wij wensen u alvast een hele gezellige vakantie toe

 

Monique, Carolien, Astrid en Margriet

Herfstblaadjes_OB


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...