SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke oktober 2016

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Wat hebben we gedaan op de speelzaal?

Na de zomervakantie zijn we de eerste twee weken rustig opgestart zodat iedereen (weer) aan elkaar en het spelen op Olleke Bolleke kon wennen. We beleefden nog een paar heerlijke zomerse weken waardoor we veel buiten konden spelen en zelfs de waterbaan en waterbak naar buiten konden. Een beetje nat worden van het water was niet erg, maar zelfs lekker met de warmte!

Van de bibliotheek hadden we de leeskist te leen met het boekje ‘Mama kwijt’. Een toepasselijk thema, zeker voor de nieuwkomertjes op de speelzaal. Een boekje waar we op doorgegaan zijn met het Puk-thema ‘Dit ben ik’ over het lichaam. Het uiltje in het boekje ‘Mama kwijt’ moet namelijk vertellen hoe zijn mama eruit ziet; grote ogen, lange oren enz. We hebben met de kinderen de verschillende lichaamsdelen benoemd, gezongen over ‘Dit zijn mijn wangetjes….’  Ook hebben we gekeken welke kleur haar, ogen, maar ook lichaamskleur iedereen heeft. Leuk en leerzaam!

De Kinderboekenweek heeft dit jaar het thema ‘Opa en oma’ en daar konden we met de peuters ook wel iets mee. Opa’s en oma’s zijn tegenwoordig geen oude mensen meer, maar actief, passen vaak op, helpen mee in het huishouden en doen veel leuke dingen met de kleinkinderen. We hebben het liedje gezongen van ‘Opa Bakkebaard heeft een huisje’ (vast bekend bij opa en oma…..!), boekje gelezen van Nijntje en haar opa en oma en een ‘hoedje van papier’ geverfd en het liedje erbij gezongen.

Op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten, onder Olleke Bolleke kunt u inloggen om foto’s te bekijken van activiteiten.

Koffie-ochtenden

Op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober zullen er van 8.30-9.30 uur koffie-ochtenden zijn. Op deze ochtenden kunt u kennis maken met andere ouders en gezellig bijpraten. Op dinsdagochtend zal ook Jolande Segers van het CJG aanwezig zijn. Voor (opvoed) vragen kunt u dan bij haar terecht. De officiële uitnodiging voor de koffie-ochtenden volgt.

Jubileum Yvonne v.d. Berg

Zoals u weet komt Yvonne v.d. Berg ons om de veertien dagen op dinsdagochtend helpen. Zij doet dat al 25 jaar trouw ! Op woensdagmiddag 28 september hebben we haar met een aantal (oud)collega’s in een welverdiend zonnetje gezet. Naast een mooi boekwerk met stukjes van haar collega’s, een prachtige feestmuts, knutsels van de peuters, leuke foto’s en een stukje in de krant, hebben we een gezellige high-tea met haar gehad en een mooie kleurige fruitschaal en natuurlijk een bloemetje aan haar overhandigd.

Wisseling Ouder Commissie

In oktober gaat Lise naar de basisschool en gaat haar moeder de OC verlaten. Bedankt voor de hulp Marije! We krijgen versterking van een nieuwe ouder, nl. de moeder van Lenne en Loek. Fijn dat de OC ons zo af en toe eens willen helpen!

Wie verlaten de speelzaal en wie starten er op de speelzaal?
Na de zomervakantie zijn er weer nieuwe peuters gestart, Welkom allemaal! Wij wensen Mees, Jill, Toon, Lenne, Juul, Elise, Eva, Casper, Bram, Rahul  en Ben een fijne tijd op de speelzaal.


In oktober nemen we afscheid van Lise en Lana want zij worden 4 jaar en gaan naar de basisschool, evenals Loek van Lith en Lizzy die in november naar zijn nieuwe klas gaan.

Wij wensen jullie veel plezier op jullie nieuwe school.

Graag herinneren wij u aan het volgende:

  • Nu het weer tijd wordt voor jassen en dassen, vragen wij u deze te voorzien van naam.
  • Speelgoed hebben wij voldoende op Olleke Bolleke. Natuurlijk mag uw peuter altijd, na bv een verjaardag, even iets laten zien, maar neemt u het daarna aub weer mee naar huis. Evenals rugzakjes die leeg bij ons achterblijven. Graag zoveel mogelijk weer mee naar huis nemen.
  • Aan de ouders van de peuters die nog niet zindelijk zijn, vragen we om zelf bij te houden of er nog voldoende luiers in het mandje van uw peuter zijn.
  • Voor de peuters die bezig zijn met zindelijkheidstraining, maar nog wel een luier dragen, het verzoek om uw peuter een luierbroekje aan te trekken als hij/zij naar de speelzaal komt en een gewone luier als reserve mee te geven. Dit heeft als voordeel dat we met een luierbroekje makkelijk kunnen oefenen op de w.c., de gewone luier is handig voor een ongelukje want dan hoeven we uw peuter niet helemaal de kleren en schoenen uit te trekken bij het verschonen.
  • Denkt u er ook aan als u peuter bijna 4 wordt om tijdig (minimaal een maand van tevoren) een opzegformulier in te vullen?!
  • De HERFSTVAKANTIE is van 17 t/m 23 oktober ! De speelzaal is dan gesloten


Jacqueline, Astrid, Monique


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...