SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke Pasen

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Datum: 5 april 2020

Beste ouders/verzorgers,

Over een paar dagen is het Pasen. Normaal gesproken zouden we met de peuters eitjes zoeken in de tuin van de peuterspeelzaal. Dat moeten we even uitstellen.

We hebben wel een hele nieuwsbrief vol met Paasverhaaltjes en liedjes.

 

 

Paashaasje_pippeloen

Spelletje met eieren en een boekje over een ei

Juf Annemieke van Olleke Bolleke speelt samen met Puk een spelletje met eieren. De peuters mogen mee raden welk ei hetzelfde klinkt. Juf Annemieke leest ook een boekje voor en zingt een paasliedje. Van wie zou het ei zijn? En wat komt er uit het ei? Klik hier voor het antwoord. 

Plastic_paaseieren

Knutseltips voor Pasen

De peuters van Olleke Bolleke hebben vlak voor Pasen van hun juffen een knutselpakketje in de bus gekregen. In het volgende filmpje laat Annemieke zien hoe de peuters dat kunnen maken. We hopen dat jullie het leuk vinden.

Juf Jacqueline heeft een gesprekje met Puk over de lente. Daar zat in de vorige nieuwsbrief niet het goede filmpje bij. Hier de juiste link. Voor de peuters vindt u hierbij de nieuwsbrief de kleurplaat met het versje dat erbij hoort.

Vindt u het leuk om met uw peuter (nog) een paasmandje te maken dan hebben we nog een tip. Paasbakjes zijn ook uit één stuk te vouwen. Klik hier voor hoe dat in stapjes werkt. Klik hier voor een bijpassend instructiefilmpje.

Prentenboekfilmpjes Pasen

Juf Linda van de Boschfluiters leest een prentenboek voor van Kip. Kip zoekt eten en de dieren hebben wel wat voor Kip over. Klik hier voor het filmpje.

Juf Miranda leest het prentenboekje voor van Dribbel. Dribbel zoekt paaseieren. Kan Dribbel de eieren vinden? Kijk hier of het Dribbel lukt. 

Dribbel

Gratis ‘Speelplezier thuis’ tot en met augustus 2020 

Nu de kinderen in verband met Corona niet naar de kinder- en peuteropvang en naar school kunnen, heeft het HCO uit Den Haag (die veel trainingen verzorgt voor pedagogisch medewerkers uit het onderwijs en de peuterspeelzalen, besloten om op www.speelplezier.tv. een gratis toegankelijke button te plaatsen: ‘Speelplezier thuis’. Jonge kinderen kunnen tot september thuis samen met hun ouders naar korte speelse educatieve filmfragmenten kijken en meedoen. Het zijn leuke en grappige filmpjes.

 

Heeft u vragen of hebt u in verband met uw werk een ochtend opvang nodig voor uw peuter, dan kunt u nog altijd contact opnemen met Louise Schrijver door te mailen of te bellen:

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...