SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Wat hebben we gedaan op de speelzaal?

Na Kerstvakantie was het best een beetje koud en hebben we ‘gewerkt’ over de Winter en vooral gekeken naar wat je aantrekt als het koud is.

Op 25 januari startten de Nationale Voorleesdagen en kwam Danielle bij ons gitaar spelen, hadden we een brunch met heerlijke hapjes, door ouders gemaakt en meegebracht. Leuk dat ouders enthousiast gereageren op oproepen om mee te helpen ! Er kwamen verschillende ouders en een opa en oma voorlezen in de kring tijdens de Voorleesdagen. En ook kwam Irene van de bibliotheek Voorschoten ons het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis’ vertellen d.m.v. grote vertelplaten in het verhalenkastje. Omdat het jongetje in dit boekje best eenzaam is en de walvis als vriendje ziet, hebben wij deze periode over het thema ‘Vriendjes en vriendinnetjes’ gelezen, gezongen en werkjes gemaakt. Want ook al spelen peuters nog veel náást elkaar, er ontstaan toch al kleine en korte vriendschappen op de peuterspeelzaal. Wel grappig om te horen dat, als we naar de vriendjes van de kinderen vroegen, toch vaak papa, mama en broertjes en zusjes genoemd werden.

De komende weken werken wij aan het Puk-thema ‘Hatsjoe’. Dit thema gaat over ziek zijn en is vaak heel herkenbaar voor de kinderen. Verkouden, waterpokken, naar de dokter, een prikje……..ze hebben er allemaal wel eens mee te maken.

Leuk om te bekijken: Foto’s van onze activiteiten

Van veel activiteiten maken wij foto’s. Om te kunnen zien wat wij zoal met de kinderen doen, kunt u op onze site www.kinderspeelzaalvoorschoten, onder ‘Olleke Bolleke’ inloggen om foto’s te bekijken.

Voorlezen_moeder_NatVoorld

Bezoek van het CJG & Koffie op Olleke Bolleke

Ook dit jaar zal het CJG weer regelmatig een bezoekje brengen aan de peuterspeelzalen. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunt u kennis maken met andere ouders en kinderen en zal Jolande Segers van het CJG op aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden (het eerstvolgende bezoek van het CJG is op dinsdag 4 april a.s)

In Voorschoten werken het CJG en de peuterspeelzalen van de SKV intensief samen. Dit vinden wij belangrijk omdat we ons allemaal bezighouden met hetzelfde doel:  het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van uw kind(eren)!

De jeugdverpleegkundigen en de peuterleidsters spreken elkaar op deze manier ook regelmatig, zodat wij van elkaar weten waar wij mee bezig zijn om zo goed mogelijk voor u en uw kind klaar te staan.

Wie verlaten de speelzaal en wie starten er op de speelzaal?

Na de Kerstvakantie zijn Djoeke, Sofie en Elise op Olleke Bolleke gestart en ze zijn inmiddels al aardig gewend en genieten van het spelen. In februari is Krispin gestart en in maart start Keano, welkom!

Ook gaan er in maart weer een aantal kinderen naar de basisschool, want Beau, Iza, Joeri en Fabio worden binnenkort 4 jaar. Veel plezier in jullie nieuwe klas !

Niet vergeten

- Als uw peuter bijna 4 wordt, vergeet u dan niet op te zeggen?  De speelzalen hanteren een opzegtermijn van een maand.

- Kijkt u af en toe even in de luiermandjes of er nog voldoende luiers voor uw peuter zijn?

- Hangt er al een pasfoto in de trein van Olleke Bolleke (bij binnenkomst rechts)? Wij vinden het leuk als alle kinderen een foto in de trein hebben. Misschien wilt u thuis eens kijken of u een (formaat pas-)foto heeft van uw peuter.

 

De VOORJAARSVAKANTIE is van 27 februari t/m 5 maart  !

De speelzaal is dan gesloten.

 

Jacqueline, Astrid & Monique

Brunch_OB_NatVoorld

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...