SKV nieuws

Nieuwsbrief Olleke Bolleke

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nog even ter info

Na de verplichte sluiting i.v.m. Corona zijn wij gestart op een andere manier. Er zijn nieuwe regels voor het halen en brengen (ouders geven hun kind bij de deur af en halen hun kind ook bij de deur of buiten het hek van de speelplaats weer op). Het was een beetje spannend hoe dit allemaal zou gaan verlopen. Zowel voor de ouders/ verzorgers als voor de juffen, maar het ging wonderbaarlijk goed! Voor de kinderen is het korte afscheid heel duidelijk en ze hebben er geen problemen mee. Als ze binnen komen worden de handjes ontsmet en gaan ze lekker spelen. Verder is er wat betreft fruit en traktatie het volgende veranderd; een stuk fruit of groente ongeschild meegeven en traktaties mogen alleen verpakt (dus doosje rozijntjes, zakje chips, verpakt koekje o.i.d.), dit in verband met de hygiëne.

Wij willen iedereen bedanken voor de goede medewerking en het naleven van deze regels, uiteindelijk doen wij het voor elkaar.

Wat hebben wij gedaan de afgelopen periode op Olleke Bolleke

Wij hebben de laatste weken gewerkt met het thema winkelen/ voeding, met een echt winkelwagentje van Hoogvliet en zelfs de bakker van Jumbo kwam op bezoek met krentenbollen. Als afsluiting hebben we zelf ijsjes gemaakt en daarna natuurlijk ook opgegeten. Als afsluiting van dit schooljaar het thema zomer/ zeedieren. We hebben tijdens dit thema van alles behandeld over het weer, waarom je jezelf in moet smeren in de zon, wat we op het strand kunnen doen en allerlei soorten zeedieren. Aan het einde van dit thema krijgen de kinderen alle knutselwerkjes weer mee naar huis.

N.B. We laten de kinderen vrijwillig werkjes maken, het is geen verplichting. Het kan dus voorkomen dat uw kind niet aan alle activiteiten heeft meegedaan en daardoor bepaalde werkjes mist. Uiteraard stimuleren we de kinderen die niet zo snel de knutseltafel kiezen wel om regelmatig een werkje te maken.

Olleke_Bolleke_nieuwsbrief_2020_3Olleke_Bolleke_nieuwsbrief_2020_5Olleke_Bolleke_nieuwsbr_2020Olleke_Bolleke_nieuwsbr_4

Wie verlaten de speelzaal en wie starten er op de speelzaal?

Hier volgen de nieuwkomers die recent op Olleke bolleke zijn gestart of gaan starten: Rozelle, Kaithlyn, Sem, Soukaina, Liam F, Guusje, Lieve, Marije, Lodewijk Welkom allemaal! We hebben afscheid genomen van: Glenn, Teun, Devina en Vesper. Wij wensen jullie veel plezier en succes op de basisschool.

Stagiaire op de speelzaal

Van maandag t/m donderdag hebben wij een stagiaire, haar naam is Huda. Huda zal hier waarschijnlijk tot de zomervakantie 2021 zijn.

Graag nog even uw aandacht voor het volgende

- In de luiermandjes in de verschoonruimte komen we regelmatig luierbroekjes tegen. Wij verzoeken u vriendelijk om gewone luiers mee te nemen i.p.v. luierbroekjes. Het kost ons veel extra tijd om kinderen met luierbroekjes te verschonen omdat kleding en schoenen uit en weer aan gedaan moeten worden. Met gemiddeld zo’n 8 luierkinderen per dag is dit veel extra werk.

- Ook vragen wij u om niet onnodig een rugtas en speelgoed mee te nemen naar Olleke Bolleke. Soms liggen er zoveel tassen dat ze niet meer in de daarvoor bestemde bak passen. Bovendien kan speelgoed bij ons makkelijk zoek raken. Het zou fijn zijn als tassen en jassen voorzien zijn van naam.

- Wij zoeken nog nieuwe leden voor onze oudercommissie. Ongeveer 4 keer per jaar hebben wij een vergadering en dit gaat meestal over feestjes (Pasen, zomerfeest, sint en kerst) en de organisatie hier van op de speelzaal.

- De zomervakantie is van 17 juli t/m 30 augustus. Maandag 31 augustus zijn wij er weer.

 

Fijne vakantie! Carolien, Annemiek, Joyce en Astrid


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...