SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen december 2016

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Sinterklaas

We hebben vorige week een gezellige “Sint-week” achter de rug met kadootjes voor de kinderen, allerlei leuke liedjes, knutsels, poppenkast en wat lekkers.

Kerst  

Vanaf 6 december starten we met het Kerstthema. Er komt, zoals ieder jaar, een mooie kerstboom te staan. Op dinsdag 20, woensdag 21 en vrijdag 23 december zullen we met de kinderen het kerstfeest vieren. Halverwege de ochtend zullen de kinderen aan een feestelijk gedekte tafel aanschuiven waar ze van allerlei lekkere hapjes mogen proeven. De kinderen die Pippeloen niet op deze dagen bezoeken zullen door ons worden uitgenodigd om op een van deze ochtenden vanaf een uur of 10.00 aanwezig te zijn.

Er hangt inmiddels een intekenlijst waar ouders op kunnen aangeven wat voor hapjes (type worstenbroodjes, kaasstengels, krentenbollen e.d.) ze eventueel kunnen verzorgen voor de kerstbrunch. Met jullie hulp maken we er weer iets heel feestelijks van voor de kinderen!

Thema winter

In januari gaan we van start met het thema Winter! Alle werkjes zijn aangepast aan dit koude seizoen. We plakken sneeuwmannen en vogelhuisjes met zaadjes.

Ook is er aandacht voor kleding die we in de winter dragen: dikke jassen, wanten e.d. worden met stickertjes versierd. Uiteraard zullen we nieuwe liedjes zingen over dit thema.

IMG_1297

Vakantie

De kerstvakantie loopt dit jaar vanaf 24 december t/m 8 januari. Vanaf maandag 9 januari hopen we iedereen weer te verkomen in het nieuwe jaar!

 

Hartelijke groet,

Ellen, Marianne en Jorine

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...