SKV nieuws

nieuwsbrief Pippeloen januari 2018

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Het jaar is inmiddels weer vol van start gegaan. Er staat weer een seizoen met allerlei leuke activiteiten op ons te wachten, we hebben er zin in!

Thema winter

Ook al ligt er geen sneeuw meer, toch doen we net of het winter is! Alle werkjes zijn aangepast aan dit koude seizoen. We plakken sneeuwmannen en vogelhuisjes met zaadjes.

Ook is er aandacht voor kleding die we in de winter dragen: dikke jassen, wanten e.d. worden met stickertjes versierd. Uiteraard zullen we nieuwe liedjes zingen over dit thema.

Koffieochtend/CJG

Koffieochtenden zijn altijd heel gezellig. De ouders kunnen elkaar spreken onder het genot van een kopje thee of koffie. Verder is de consultatiebureau verpleegkundige altijd aanwezig om vragen te beantwoorden. Alle ouders met vragen kunnen dus komen.   

Op  maandag 12 maart bent u van harte welkom tussen 08:30-09:00 uur!!!!!!!!!!

Nationale_voorleesdagen_Pippeloen

Vakantie

Vanaf zaterdag 24 februari t/m  zaterdag 3 maart 2018 is er weer krokusvakantie.

Nationale Voorleesdagen

In verband met de Nationale Voorleesdagen zullen we van 24/1-2/2 veel aandacht geven aan het boek “Ssst! De tijger slaapt” van Britta Terckentrup. We zullen tijgers knutselen, liedjes zingen over de tijger. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen veel plezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

 

Voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen verwijzen wij naar de website:

www.nationalevoorleesdagen.nl 

 

 

Vriendelijke groeten van de leidsters van peuterspeelzaal Pippeloen,

Ellen, Marianne en Jorine

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...