SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen juni 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Nieuwsbrief Juni/Juli 2022

Kriebelbeestjes

Struinen over het plein op zoek naar kleine beestjes. Nieuwsgierig zoeken de kinderen mee en iedereen reageert enthousiast bij het ontdekken van een beestje: lieveheersbeestjes zagen we, mieren en natuurlijk kleine spinnetjes in hun web. Een vergrootglas erbij is extra interessant! Er is volop geknutseld: lieveheersbeestjes met hun stippen, bijen met hun strepen, spinnen met hun pootjes en u heeft vast de mooie vlinders voor de ramen zien hangen.

kriebelbeestjesPippeloen_vlinders_1  Pippeloen_vlinders_2   

Zomerkriebels

Het warme weer werkt goed mee om te beseffen dat het zomer is. Buiten zetten we op deze warme dagen ook wat vaker de waterbak neer. En ons koekje eten we heerlijk in de schaduw onder de fruitbomen, waar we op deze dagen ook zo blij mee zijn. De laatste week voor de zomervakantie willen we op het plein van Pippeloen graag wat voorpret. Dat betekent dat we wat feestelijke activiteitjes zullen hebben op het plein en de kinderen zullen trakteren op een ijsje.

Vreedzame School voor peuters ‘we lossen ruzies zelf op’

Soms kan het voor peuters moeilijk zijn wanneer je hetzelfde speelgoed wilt. We leren ze dat afpakken niet mag en begeleiden ze in het contact met elkaar op zoek naar een oplossing; “om de beurt” begrijpen ze vaak prima, zoals eerst mag jij 3 rondjes op de fiets dan mag de ander. Met speelgoed als de treinbaan kan samenspelen of naast elkaar spelen een prima oplossing zijn. Soms spelen we met de knuffels ‘aap en tijgertje’ een ‘ruzie’ hierover uit. De kinderen kijken adembenemend, herkennen het, denken actief mee over een oplossing en we lachen er natuurlijk ook om. Ook boekjes hierover gebruiken we als ondersteuning van dit themaOverigens is het hartstikke leuk ontluikend samenspel bij de kinderen te aanschouwen!

Wij wensen jullie alvast een fijne zomervakantie (van 9 juli t/m 21 augustus) en we zien de peuters vanaf 22 augustus graag weer terug bij Pippeloen!

Pippeloen_Fijne_vakantie_-_kopie

Zonnige groet van de juffen van Pippeloen,

Jorine, Ellen en Annemieke.


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...