SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen mei 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Nieuwsbrief Mei 2022

Blik op onze thema’s: Muziek-Pasen-Boerderijdieren

Met het thema muziek is er uiteraard gedanst. We hebben gezongen met instrumentjes, geschilderd op muziek en lettergrepen van onze namen geklapt. Rond Pasen was het ook een vrolijke boel: er is geknutseld rondom dit thema en het nieuwe leven en er zijn natuurlijk eieren gezocht.

Pippeloen_schilderbordPippeloen_dansen

Op dit moment staan de Boerderijdieren centraal in veel van onze activiteiten. Vlak voor de Meivakantie is Sandy van de kinderboerderij bij ons op de zaal geweest met kuikens, een konijn en een cavia. Erg leuk te zien hoe de kinderen hierop reageren. Het is ook heel fijn dat de kinderboerderij weer open en actief kan zijn. Leuk om er een kijkje te nemen. Zie ook: https://www.stichtingkinderboerderijvoorschoten.nl/

Pippeloen_kinderboerderij_1 Pippeloen_kinderboerderij_2 Pippeloen_kinderboerderij_3

Komende langs weilanden zien we in Voorschoten ook de lammetjes weer. Voor kinderen ook heel leuk de link te leggen tussen de speelgoed- en de echte dieren.

Afscheid en welkom

Vanaf de Meivakantie werkt juf Astrid op de vrijdag niet meer bij Pippeloen. Naast juf Annemieke zal juf Ellen, als vertrouwd gezicht, voorlopig op de vrijdag aanwezig zijn. Nurcan Karpuz start als stagiaire bij Pippeloen.

We nemen in deze periode ook regelmatig afscheid van kinderen, die 4 jaar zijn geworden en de stap naar de basisschool maken. Gelukkig zijn er ook peuters, die de stap naar Pippeloen gaan maken. We heten ze welkom!

Ons speelplein

Zo af en toe is er een ander soort klus dat geklaard moet worden. Op dit moment zien we dat op het speelplein een aantal zachte tegels wegzakken en verstevigd zullen moeten worden met extra zand. Wij zijn benieuwd of er (groot-)ouders zijn die het leuk vinden te helpen deze klus te klaren?

Inloopweek  30 mei – 3 juni 

In deze week bent u van harte welkom om met uw kind mee naar binnen te komen, tot 9.15 uur.Pippeloen_thee

Koffie/thee staat klaar!                                                                               

Hemelvaart en Pinksteren: Pippeloen gesloten

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei (Hemelvaart) en Maandag 6 juni (tweede Pinksterdag).             

Zonnebrandcreme

Pippeloen_zonnebrandMet het mooie weer spelen we extra graag buiten. Denkt u er zelf aan om u kind in te smeren?

Zonnige groet van de juffen van Pippeloen,

Jorine, Ellen en Annemieke.

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...