SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen nov.2019

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Thema Fruit / Sint en Kerst

Vorige week hebben we het thema “herfst” afgesloten, met een klein Halloweenfeestje voor de peuters  van donderdagochtend 31/10. De komende week zullen we ons richten op fruit als gezonde voorbereiding op de winter om daarna over te gaan op het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest.

Studiedag woensdag 20 november

Woensdag 20 november mogen we ons met alle leidsters van de peuterspeelzalen in Voorschoten verder verdiepen in de Vreedzame School. Pippeloen is die dag dicht, net als de andere zalen van onze Stichting. Meer informatie over de Vreedzame School is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

Decembermaand

Het duurt nog even, maar de Sint komt op 17 november weer aan in het land! We zullen hier vanaf 19 november aandacht aan besteden, dan weet u wanneer u de liedjes, knutsels en verhalen over Sint en Piet kunt verwachten..

Het Sinterklaasfeest wordt bij Pippeloen dit jaar gevierd op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 december. Kinderen die Pippeloen die dagen niet bezoeken mogen, in overleg met de ons, vanaf 10.30e uur op een van deze ochtenden komen.

Vanaf 6 december starten we met het kerstthema. Er komt, zoals ieder jaar, een mooie kerstboom te staan en de zaal wordt versierd met knutsels van de kinderen. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 december zullen we met de kinderen het kerstfeest vieren. Halverwege de ochtend zullen we met de kinderen aan een feestelijk gedekte tafel aanschuiven waar ze van allerlei lekkere hapjes mogen proeven. We zullen rond die tijd een intekenlijst ophangen voor hulp van ouders bij het bakken van lekkers of boodschappen doen.

Afscheid juf Marianne

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten gaat Marianne per 1 januari 2020 met pensioen…Wat zullen we haar missen, na vele jaren van plezier en liefde voor de peuters met elkaar te hebben gedeeld! Marianne wil graag op kleinschalige wijze afscheid van jullie nemen. Van maandag 16/12- vrijdag 20/12 zal er ieder ochtend koffie met wat lekkers voor de ouders klaar staan tussen 08:30-09:15 zodat iedereen de gelegenheid heeft om haar nog even te spreken.

Vakantie

De kerstvakantie loopt dit jaar vanaf 23 december t/m 3 januari. Vanaf 6 januari hopen we iedereen weer te verwelkomen in het nieuwe jaar!

 

Vriendelijke groeten van de
leidsters van Pippeloen,

 

Ellen, Marianne, Jorine en Marit


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...