SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen oktober

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Van ‘Dit ben ik’, ‘Reus en kabouters’ naar de ‘Herfst’          

pippeloen_tekenen_wie_ben_ik

‘Dit ben ik’ is het thema waar we mee begonnen. M.b.t. tot dit thema hebben we in de kring nog specifieker aandacht besteed aan wie er zijn, namen oefenen, hoe zien we eruit etc. Ter ondersteuning zijn er ook foto’s gemaakt van de kinderen, die aan het spelen zijn. De kinderen vinden het geweldig om zichzelf en de ander te herkennen op de foto’s en te zien waar een kind op de foto mee speelt. Lichaamsbesef is ook aan de orde gekomen. Zo hebben we een kind omtrokken op papier en deze met elkaar ingetekend. Er is in spiegels gekeken en de kinderen hebben er ook zelf één geknutseld.  We hebben heerlijk gezongen en gedanst op liedjes als ‘dit zijn mijn wangetjes …’ , ‘hoofd, schouders, knie en teen…’ en andere lijfliedjes.

pippeloen_plakken_wie_ben_ik

Op dit moment zijn we bezig rondom het thema ‘Reuzen en kabouters’. Naast het magische en verhalende element van dit thema met liedjes als  ‘Onder hele hoge bomen in een groot kabouterbos…’ koppelen we ook begrippen als ‘groot-klein’ aan dit thema.

pippeloen_reuzen_en_kabouters

 

Buiten is inmiddels de herfst begonnen. Na de herfstvakantie  gaan we verder in op het thema ‘herfst’; met de regen, wind, blaadjes die vallen, kastanjes die we kunnen zoeken.

 

Ook gaan we verder een kijkje nemen in het bos en komen, naast de paddenstoelen, ook de egel, eekhoorn en het spinnetje voorbij. Tijdens de Herfstvakantie (18-22 oktober) is Pippeloen gesloten. Voor ons thema ‘herfst’ na de vakantie zijn de kinderen welkom om gevonden kastanjes, eikels e.d. mee naar Pippeloen te nemen.

 

 

 

 

Inloopochtenden in de week van 1-5 november

We zijn gelukkig zover dat er versoepelingen zijn t.a.v. de maatregelen rondom het Corona-virus. Zoals ook in de algemene nieuwsbrief is te lezen kiezen alle speelzalen ervoor het afscheid tussen ouder en kind bij de deur te houden. Toch begrijpen wij heel goed dat het fijn en waardevol is om als ouders ook weer eens binnen te komen. Daarom zal in iedere periode van ongeveer 6 weken een week lang gelegenheid zijn om met uw kind mee naar binnen te komen. De eerste week hiervoor is de week van 1-5 november. U bent dan van harte welkom om te blijven tot 9.15 uur.

Oudercommissie

Nu we met elkaar weer een beetje terug naar het normaal gaan starten we ook de oudercommissie weer op. Op dit moment hebben Courtney Shelkin, de moeder van Amarins (di/do) en Nurcan Karpuz, de moeder van Defne (ma-do) zich bereid gevonden om hieraan deel te nemen. Heel fijn!

Fijne herfstvakantie!

Hartelijke groet,  Juffen Ellen, Annemieke, Jorine (maandag-donderdag) & Astrid en Marit (vrijdag)                                                                           

 

 

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...