SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen oktober 2022

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Nieuwsbrief Oktober 2022                   

Volop herfst! 

Pippeloen_herfst_buitenMet het zonnetje kleuren de bomen prachtig en zo nu en dan hebben we regen. De herfst is vol onder de aandacht bij de kinderen. Buiten wordt enthousiast bladeren geveegd en worden op het plein noten en kiwi’s gevonden. De waterbak is gevuld met kastanjes, eikels en speelmateriaal. Er wordt gevuld, gepast en gemeten en het is ook mooi materiaal om in het keukentje mee te rommelen. De egel, eekhoorn en spin hebben ook een rol dit seizoen. We zingen, lezen en knutselen hierover. De kabouters doen mee en we zullen ook Halloween aantikken. Wat heeft dit prachtige seizoen veel te bieden.

Halloween

Met name op donderdag 20 november en vrijdag 21 november zullen we op een vriendelijke manier aandacht geven aan dit thema. Wanneer kinderen willen mogen ze verkleed naar Pippeloen komen. Uiteraard hebben we ook op de zaal verkleedmateriaal.

Vreedzame School: ‘We lossen conflicten zelf op’ 

Pippeloen_piknickWe merken dat de meeste kinderen goed zelf kunnen spelen en daarnaast ook het samenspelen aan het ontdekken zijn. Het plezier wat ze daarbij hebben is fantastisch om te zien. Uiteraard kent het ook uitdagingen. Wat als je met hetzelfde wilt spelen. Hoe lossen we dat op? Om de beurt, samen delen. De een pikt dat sneller op dan een ander, maar we merken dat ze zich hierin veelal goed laten begeleiden. We zien dat kinderen graag ook iets voor een ander doen, als de juf bijvoorbeeld vraagt of het kind kan helpen een fruitbakje open te maken, kan laten zien hoe je een giraf in elkaar zet of alleen al het brengen van een zakdoekje…

Herfstvakantie

Pippeloen is gesloten van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober.

Nieuwe juf op de vrijdag

Na de herfstvakantie zal juf Ellen de vrijdagen niet meer invullen. Linda Brabander, ook werkzaam als juf op peuterspeelzaal ‘De Boerderij’ zal iedere vrijdag aanwezig zijn, naast juf Annemieke.

Hartelijke groet van de juffen van Pippeloen,

Jorine, Ellen en Annemieke.


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...