SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen september 2017

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Na de zomervakantie zijn we de eerste weken rustig opgestart. De kinderen kregen de kans om weer aan elkaar en aan ons te wennen en de nieuwe kinderen te verwelkomen. Ze mochten dolfijnen knutselen om in de zee te laten zwemmen en daarbij zwembroeken of badpakken plakken. Deze week zijn we weer begonnen met een thema. Het is voor de kinderen altijd leuk en leerzaam om enkele weken aan de slag te gaan met een kern thema. Door de herhaling worden nieuwe ervaringen, liedjes en woordjes beter opgeslagen.

Pippeloen_september_2017

Thema Reuzen en Kabouters

Het thema vanaf  7 september gaat over Reuzen en Kabouters! Het besef van groot en klein staat hier centraal. De liedjes, knutsels en spelactiviteiten zullen gericht zijn op van alles wat met groot en klein te maken heeft. Grote reuzenlaarzen en kleine kabouterrmutsjes, reuzenstappen en kleine pasjes, paddenstoelen, maar ook grote spinnen, kleine spinnen, grote bladeren en kleine bladeren enzovoorts.

Weekend  van Voorschoten

De juffen hebben afgelopen zaterdagmorgen namens de Stichting Kinderspeelzalen Voorschoten op de vrijwilligersmarkt gestaan in een kraampje. Er kwamen veel bekende gezichten voorbij wat de feestvreugde verhoogde. Ook nieuwe kinderen en hun ouders mochten we op de hoogte brengen van ons bestaan.

Traktatie verjaardagen

Verjaardagen van de kinderen vieren we altijd graag bij Pippeloen. De kinderen genieten ervan! Ouders mogen hier ook bij  aanwezig zijn, een leuk moment om je kind te zien in de groep. Graag willen we jullie wel vragen om de traktaties voor de peuters klein te houden. Een klein cakeje, een doosje rozijntjes of een ontbijtkoekje is altijd een succes. Voor gezonde traktaties verwijzen we jullie door naar www.gezondtrakteren.nl!

Vakantie

Dinsdag 3 oktober is het Leids Ontzet en is Pippeloen dicht. De herfstvakantie loopt van maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober.

 

Vriendelijke groeten van de
leidsters van Pippeloen,

Ellen, Marianne en Jorine

Foto_leisters_pippeloen


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...