SKV nieuws

Nieuwsbrief Pippeloen september 2018

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Pippeloen - Voorschoten

Na de zomervakantie zijn we de eerste weken rustig opgestart. De kinderen kregen de kans om weer aan elkaar en aan ons te wennen en de nieuwe kinderen te verwelkomen. Ze mochten vissen, zeepaarden en schelpen knutselen om in de zee te laten zwemmen. Deze week zijn we weer begonnen met een nieuw thema. Het is voor de kinderen altijd leuk en leerzaam om enkele weken aan de slag te gaan met een kern thema. Door de herhaling worden nieuwe ervaringen, liedjes en woordjes beter opgeslagen.

Thema Herfst

Egels, bladeren, paddenstoelen, wind en regen. Het thema vanaf  17 september gaat over de herfst! Het besef van de overgang in de natuur staat hier centraal. De liedjes, knutsels en spelactiviteiten zullen gericht zijn op van alles wat met blaadjes, wind, paddenstoelen, spinnen, egeltjes en regen te maken heeft.

Kinderboekenweek 2018

Volgende week 3 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is vriendschap. We willen hier op indirecte wijze aandacht aangeven door boekjes te lezen over vriendschap tussen dieren en om egeltjes en spinnen vriendjes van elkaar te laten zijn.

Traktatie verjaardagen

Verjaardagen van de kinderen vieren we altijd graag bij Pippeloen. De kinderen genieten ervan! Ouders mogen hier ook bij  aanwezig zijn, een leuk moment om je kind te zien in de groep. Graag willen we jullie wel vragen om de traktaties voor de peuters klein te houden. Een klein cakeje, een doosje rozijntjes of een ontbijtkoekje is altijd een succes. Voor gezonde traktaties verwijzen we jullie door naar www.gezondtrakteren.nl!

Vakantie

Woensdag 3 oktober is het Leids Ontzet en is Pippeloen dicht. De herfstvakantie loopt van maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober.

 

Vriendelijke groeten van de
leidsters van Pippeloen,

Ellen, Marianne en Jorine

 

 nieuwsbrief_pip_sep_18


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...