SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 13 april 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 13 april 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

Inmiddels dalen de besmettingscijfers nog steeds beetje bij beetje. Het gaat niet hard maar dalen is dalen. Sinds we 8 februari open zijn gegaan, zijn er tot op heden nog geen COVID-19-incidenten geweest die tot sluiten van groepen hebben geleid. Dat hebben we vooral aan u als ouders te danken. U neemt de maatregelen uiterst serieus ondanks dat iedereen en ook wij het allemaal vreselijk zat zijn. Ook de leidsters doen daarin hun best en zo houden we het met zijn allen zo veilig mogelijk voor onze peuters. Natuurlijk is daar ook wel een beetje geluk bij nodig. Maar neemt niet weg dat we er tot op heden zonder kleerscheuren vanaf komen. Ik houd mijn vingers gekruist dat dit zo blijft.

Koningsdag 2021

ballonnen_en_vlaggenNet als vorig jaar zal Koningsdag niet zo uitbundig gevierd kunnen worden als we met zijn allen zouden willen. Maar je Oranjevereniging is ook dit jaar niet voor één gat te vangen en heeft toch nog een paar hele mooie evenementen aangekondigd. Zo is er op 27 april van 15.30 tot 17.00 uur een Bingo en vanaf 12 april een gratis fietspuzzeltocht die te downloaden is via de website van de vereniging.

Koningsdag_2021_flyer_2

Daarnaast vragen wij namens de Oranjevereniging speciaal aandacht voor de digitale Koningsdagoptocht. Het is de bedoeling dat de Oranjevereniging van heel veel korte filmpjes een digitale optocht van fietsertjes gaat maken, waarin het defilé door de burgemeester wordt afgenomen, het muziekkorps Laurentius optreedt en er dus zo veel mogelijk kindertjes op oranje versierde fietsen te zien zijn. Ook zullen in dit filmpje de burgemeester en de wethouders en de muziekkorpsen (Laurentius, Bierbengels en Redelijk Onverantwoord) te zien zijn. U kunt met uw kind meedoen door het insturen van een filmpje waarop uw kind op de versierde fiets van links naar rechts beweegt.

Afronden trainingen Vreedzame Kinderopvang 16 juni

We zijn er trots op dat we als organisatie ondanks alle beperkingen die COVID-19 met zich mee heeft gebracht, het afgelopen jaar, op woensdag 16 juni twee jaar vol met trainingen in het kader van de Vreedzame Kinderopvang kunnen afsluiten. Op 16 juni zullen alle leidsters officieel hun welverdiende certificaat ontvangen. We mogen onze peuterspeelzaalorganisatie dan officieel Vreedzame Kinderopvang noemen. Voorafgaand aan de officiële uitreikingen zal per zaal ieder team een presentatie verzorgen over het concept Vreedzame Kinderopvang. Op die dag zijn daarom alle peuterspeelzalen gesloten.

Logo_De_Vreedzame_School

In diverse vakbladen hebben inmiddels al interviews gestaan over onze vreedzame peuterspeelzalen in Voorschoten. We worden daarin als een prachtig voorbeeld genoemd van hoe we binnen onze kleine peutergemeenschapjes burgerschapsvorming gegoten hebben in de sociaal-emotionele-ontwikkeling van onze peutertjes. Zodat ze leren hoe ze nu al, maar ook voor later op de basisschool en lang daarna, met zijn allen op deze wereld, van welke afkomst dan ook, als fijne burgers met elkaar kunnen samenleven.

Gevoelens

U zult vanaf nu heel geregeld de verschillende thema’s van het programma Vreedzame Kinderopvang verweven terugvinden in de periodieke thema’s op de peuterspeelzalen. Soms overduidelijk en soms een beetje verstopt binnen de thema’s. Maar u kunt in elk geval zo wie zo daarnaast dagelijks de Vreedzame methode terugzien in het pedagogisch-handelen van de leidsters. Want peuters leren dit allemaal immers vooral in de omgang met elkaar.

 

Tips Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Logo_CJG_Voorschoten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Voorschoten organiseert op 4 en 11 mei de gratis online babybijeenkomst ‘Slapen, huilen, troosten’ voor ouders met een baby tussen 0 en 6 maanden. Dat is (hopelijk) niet meer aan de orde voor uw peuter maar wel voor het kleine baby-broertje of -zusje.

Baby

De eerste maanden met een baby kom je als ouder voor veel misschien toch weer nieuwe situaties te staan: voeden, huilen, troosten, groeien, spelen, slapen en nog veel meer. En al denk je genoeg ervaring opgedaan te hebben bij de oudere broertjes of zusjes. Elk kind beleeft deze periode op zijn eigen manier. Daarom kunnen er alsnog vragen zijn bij u. Deze bijeenkomst gaat op de volgende vragen in: Heeft je baby moeite met doorslapen? Of weet je niet zeker wanneer en hoe je je baby kan troosten? En waarom huilt je baby? Kan ik hem te veel verwennen? Deze en andere vragen worden besproken.

De CJG-babybijeenkomst ‘Slapen, huilen, troosten’ bestaat uit 2 online bijeenkomsten via Zoom en vindt plaats op dinsdag 4 en 11 mei 2021 van 10.00 tot 11.00 uur. Kosten: deelname is gratis! Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.

 

 

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...