SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 13 januari 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 13 januari 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Het zat er al een paar dagen aan te komen dat de sluiting van de scholen en kinderopvang met in elk geval een week zou worden verlengd omdat het COVID-19 virus zo hardnekkig aanwezig blijft in Nederland. We begrijpen de overwegingen maar vanuit het oogpunt van het peuterspeelzaalaanbod is het toch een beetje een teleurstelling dat de overheid dit ook echt heeft moeten besluiten. Peuters leren zoveel van het spelen met hun leeftijdsgenootjes. Sociale vaardigheden bijvoorbeeld verpakt in rollenspellen. Maar ook krijgen ze de meest goede ideeën van elkaar bij het bouwen, knutselen en puzzelen. Afkijken mag op de basisschool misschien niet meer maar bij peuters is het een must. De meest fantastische creatieve ideeën borrelen bij peuters op in het samenspel met hun vriendjes. Dat maakt ons beroep bij de peuterspeelzaal volgens ons daarom ook het leukste dat er is. Maar goed het is even nog helaas een paar weken niet anders dan dat ook wij bij de peuterspeelzaal op afstand ‘onderwijs’ moeten geven.

 

Vorige week zijn we begonnen met het opnemen van nieuwe filmpjes en inmiddels worden er ook weer door de leidsters pakketjes gemaakt voor de peuters. En hoewel dit allemaal een ochtend peuterspeelzaal absoluut niet kan vervangen hopen we hiermee toch een klein beetje contact te kunnen houden.

 

Filmpjes van prentenboeken

De eerste filmpjes zijn filmpjes van vier voorgelezen prentenboeken. Juf Jorina en juf Marike van ’t Kwetternest hebben ze voorgelezen.

Het eerste boekje gaat over Moppereend. Dit is het prentenboek van het jaar van 2020.

Moppereend

Het tweede prentenboek gaat over Dikkie Dik in de winter. Juf Marike leest drie verhaaltjes voor uit dit prentenboek: Vogelhuisje; Sneeuwvrouuwtje; en Kachel.

Dikkie_Dik_in_de_winter

 

 

 

In het derde filmpje vertelt en zingt juf Linda samen met Puk over de ijsbeer. Hoe komt het toch dat ijsberen het nooit koud hebben. Puk weet het.

ijsbeer

 

Workshop Coco kan het!

Logo_Bibliotheek

In de vorige nieuwsbrief hebt u gelezen over de Nationale Voorleesdagen die starten op 20 januari. De bibliotheek komt elk jaar het prentenboek van het jaar op de peuterspeelzalen voorlezen. Voor de peuters is dit elk jaar een indrukwekkende activiteit omdat de bibliotheek gebruik maakt van hele grote platen uit het prentenboek. Door de lockdown kan dat helaas dit jaar nog even niet. Maar we hopen dat het voorlezen op een later moment in het jaar alsnog kan plaatsvinden. De bibliotheek heeft tot die tijd een hele leuke creatieve oplossing gevonden om de peuters toch kennis laten maken met het prentenboek van het jaar: Coco kan het!. Op 20 en 27 januari organiseren zij tegen een kleine bijdrage, voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun ouders, een online muzikale workshop over Coco. Het wordt een workshop vol muziek, spel en verhalen. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.  

 

Noodopvang

Ook de noodopvang gaat wat langer door in verband met de verlengde lockdown. U kunt daar nog steeds aanspraak op maken als u werk heeft in een van de cruciale sectoren én de opvang niet op een andere manier kunt oplossen. U kunt op de website van de rijksoverheid zien wanneer u voor de noodopvang in aanmerking kunt komen. Maar bij twijfel kunt u ook altijd even bellen. De informatie over kinderopvang en peuterspeelzalen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u mij mailen of bellen.

 

Compensatie voor de ouderbijdrage

Ook de compensatie die het rijk beloofd heeft voor de betaalde ouderbijdrage tijdens de sluiting vanaf 16 december, loopt na 17 januari door tot in elk geval 25 januari. Als u daar vragen over heeft horen we dat graag.

 

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...