SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 14 december 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 14 december 2021

Beste ouders/verzorgers,

kerstballen

Vandaag heeft het kabinet beslist dat volgende week de basisscholen zullen sluiten. Omdat we als voorschoolse voorziening onder de kinderopvang vallen zijn we als peuterspeelzaal wel gewoon open volgende week.  Daar zijn we blij mee want er staan bij veel zalen nog genoeg leuke kerstactiviteiten op het programma.

COVID-19COVID-19

We zijn ook blij dat we er samen met u in 2021, net als de voorgaande jaren (buiten de verplichte lockdowns), in zijn geslaagd alle groepen open te houden. Fijn dat u bij twijfel uw kind thuis hield waardoor we geen uitbraken hebben gehad in de groepen. Ook de leidsters waren er steeds op tijd bij door veelvuldig thuis te testen.

Ik hoop dat de kennis en controle op het virus in 2022 nog weer een beetje beter wordt waardoor in elk geval zo snel mogelijk de avondlockdown tot het verleden gaat behoren. Maar de tijd zal het leren. Op de voorpagina van onze website kunt u nog steeds de meest actuele beslisboom vinden en de daarbij behorende maatregelen.

Nieuw planningsysteem

We zijn achter de schermen hard bezig met een nieuw planningsysteem voor de kind-administratie. Het nieuwe systeem sluit nog wat beter aan bij de behoeften van de peuterspeelzaal. U krijgt daar zo snel mogelijk informatie over. Zeer waarschijnlijk hoeft u zelf niet zo veel te doen. Hooguit even controleren of uw gegevens kloppen in de nieuwe app die bij het systeem hoort en natuurlijk wel de nieuwe app downloaden zodra deze is ingericht. Als we definitief over gaan krijgt u daar apart bericht over.

HuilenLogo_CJG_Voorschoten

Kinderen huilen. Dat is een gegeven. Soms is dat lastig.

Artikel_Huilen_0-12_jaar_CJG_1

Het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt daar vaak vragen over en kan daar gelukkig ook goede adviezen over geven. Want als ouder kun je daarin best wel hulp gebruiken omdat het gewoon niet altijd duidelijk is wat de oorzaak is. Of wat nou de handigste reactie is. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het CJG over huilen.

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens u alvast hele fijne kerstdagen en een heel goed uiteinde en hoop u allen weer te ontmoeten in 2022.

kerstengeltje

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...